Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
EGE ÜNİVERSİTESİ VE GENÇ YEŞİLAY KULÜBÜNDEN "AKILLI BİR BAŞLANGIÇ"

EGE ÜNİVERSİTESİ VE GENÇ YEŞİLAY KULÜBÜNDEN "AKILLI BİR BAŞLANGIÇ"

Ege Üniversitesi ve üniversitenin Genç Yeşilay kulübü birlikteliğinde Bosna'da bağımlılıklar alanında geliştirilen Basic Project programı üzerine çalışma yapmak için Akıllı Bir Başlangıç projesi hayata geçti. Yeşilay'ın 2015 Genç Yeşilay Mali Destek Programından hibe almaya hak kazanan proje kapsamında Bosna'daki ilgili birkaç üniversite de ziyarette bulunuldu.

Ege Üniversitesi ve üniversitenin Genç Yeşilay kulübü öğrencileri "Akıllı Bir Başlangıç" projesiyle Bosna Hersek'te bağımlılıklar alanında çalışma yapan Sarajevo Üniversitesi'ni ve geliştirdikleri "Basic Project" programını yerinde incelemek üzere Bosna'da bir dizi ziyaretlerde bulundular. Bağımlılıklarla mücadele alanında geliştirilen ve bir eğitim programı olan Basic Project'in ülkemizde uygulanabilirliğini incelemek amacıyla gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında, Bihac Üniversitesi, Cemal Biyediç Üniversitesi, İslami Pedagoji Enstitüsü ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi kurumları yer aldı.

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nın (TBM) üniversite ayaklarının anlatıldığı ziyaretlerde ilgili üniversitelerin rektörleri, bölüm başkanları ve Mostar'da bulunan Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu yer aldı. Proje öğrencilerinin Yeşilay'ı ve TBM programını anlattığı ziyaretlerde üniversitelerin alt yapıları incelendi, uygulanan modellerin Türkiye'ye uyarlanması üzerine fikir alışverişi yapıldı, TBM ve Yeşilay'ın tanıtımı yapıldı.

Bosna Yeşilayı Başkanı Remzija Islamagic'in de yer aldığı ziyaretlerde, ayrıca Bosna Hersek Mili Eğitim Bakanı Elvira Dilberovic de makamında ziyaret edildi.

"Akıllı Bir Başlangıç" projesi ile Ege Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü öğrencileri ve BATI Enstitüsü, ilgili hedefler doğrultusunda yurtdışındaki uygulanabilir modelleri alarak üniversite öğrencilerinin bağımlılıklar hakkında bilinçlendirilmeyi hedefliyor.