Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Genç Yeşilaycılar akran eğitimcisi oluyor

Genç Yeşilaycılar akran eğitimcisi oluyor

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı’nın (TBM) genç yetişkin kitleye yaygınlaştırma çalışmaları hızla devam ediyor. Bu kapsamda 21 farklı üniversiteden Genç Yeşilay gönüllüsü 103 üniversite öğrencisine “TBM Akran Uygulayıcı Eğitimi” verildi. Uygulayıcı eğitimi alan genç gönüllüler üniversite kulüplerinde, gençlik kamplarında, yurtlarda ve sivil toplum kuruluşlarında bağımlılık farkındalık eğitimlerini akranlarına aktaracak.

11-13 Mayıs tarihlerinde, İBB Marmaracık Gençlik Kampında düzenlenen TBM Akran Uygulayıcı Eğitimine 21 farklı üniversiteden 103 Genç Yeşilaycı üniversite öğrencisi katıldı. 3 gün süren eğitimde Genç Yeşilaycılara TBM’nin sağlıklı yaşam, tütün, alkol, madde ve teknoloji bağımlılığı modülleri aktarıldı. Ayrıca Bağımlılıkla Mücadelede Önleme Perspektifi, Genç Hedef Kitleye Aktarım Yöntemleri ve uygulama dersleri ile öğrencilerin çok yönlü bilgilenmesi sağlandı.

Katılımcılar eğitimden arta kalan zamanda kamp ortamında oldukça keyifli vakit geçirdi. Marmaracık Kampının yemyeşil doğasında yürüyüş ve çeşitli spor aktiviteleri yapan gençlere akşam da sohbet programları düzenlendi.

Eğitim Programı sonunda katılımcılara sınav ve memnuniyet anketi uygulandı. Sınavda başarı gösteren 103 Genç Yeşilay gönüllüsüne TBM Akran Uygulayıcı Sertifikaları verildi. Anneler Gününe denk gelen program kapanışında sertifikalarıyla birlikte video çeken gençler sosyal medya yoluyla annelerine mesaj gönderdi ve anneler gününü kutladı. TBM Akran Eğitimi Programına katılmaktan oldukça mutlu oldukları gözlenen gençler, memnuniyet anketinde de “Genç Yeşilaycı” olmaktan gurur duyduklarını ifade ettiler.

Genç Yeşilaycılar 2018-2019 eğitim öğretim yılında TBM modüllerini farklı gençlik platformlarında akranlarına aktaracak. Üniversite kulüpleri, gençlik kampları, öğrenci yurtları, spor kulüpleri ve çeşitli gençlik STK’larında aktarım yapması beklenen akran eğitimciler, ulaştıkları kişi sayısını düzenli olarak Yeşilay’la paylaşacak.