Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Uganda Yeşilay’ı açıldı

Uganda Yeşilay’ı açıldı

Uganda Yeşilayı Uluslararası Yeşilay Federasyonu Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman ve Uganda Sağlık Bakanı Sarah Opendi’nin katıldığı bir törenle açıldı.

2013 yılında Türk Yeşilay’ının öncülüğünde başlayan ülke Yeşilayları tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor. Bugüne kadar 34 ülkede kurulan ülke Yeşilayları 2016 yılında İstanbul merkezli Uluslararası Yeşilay Federasyonu (UYEF) çatısı altında bir araya getirilerek, önemli bir kuruluşun oluşumuna da öncülük etti. Ulaştığı ülke sayısını büyük bir ivme kazanan Federasyon kapsamında bu defa Uganda Yeşilayı’nın açılışı yapıldı. 24 Şubat’ta açılan Uganda Yeşilayı’nın açılış programına UYEF Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Seylan, Yeşilay Genel Sekreteri Av. Osman Baturhan Dursun katıldı.

Genel Kurul sonrasında gerçekleşen açılış töreninde konuşan Uganda Yeşilayı Başkanı Prof. Dr. Magid Kagimu Ugandalılar olarak Yeşilay’ı benimsediklerini ve kendi ülkelerinde de Yeşilaycılık fikrinin yayılmasını istediklerini belirtti ve törendeki herkesi Uganda Yeşilayı’na üye olmaya davet etti.

Uluslararası Yeşilay Federasyonu Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman ise konuşmasında ülke Yeşilayları fikrinin nasıl doğduğuna değindi, 2013 yılından bu yana gelinen noktayı ve UYEF kuruluş sürecini özetledi. Uganda Yeşilayı kuruluşunda öncü olan Prof. Dr. Magid Kagimu’ya ve açılışa katılarak gösterdikleri destek için Uganda hükümetine teşekkürlerini sunan Karaman programda İkinci Ülke Yeşilayları Kapasite Geliştirme Programı’nın 2017 yılında yapılacağını duyurdu.

T.C. Kampala Büyükelçiliği’ni temsilen törene katılım gösteren Volkan Şahinkaya Uganda Yeşilayı’nın bağımlılıklarla mücadelede önemli bir rol oynayacağını umduklarını belirterek Yeşilay çalışmalarından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Uganda Sağlık Bakanı: “Türkiye’den örnek alın”

Açılış konuşmalarını yapan Uganda Sağlık Bakanı Sarah Opendi, “Bağımlılıklar alanında yapılan çalışmalar konusunda Türkiye’yi örnek almalıyız. Örneğin tütün yasağında Türkiye’den öğreneceğimiz çok şey var. Bu konuda birbirimize saygılı olmalıyız. Sigara içecekseniz insanların olduğu bölgeden elli metre öteye gidin, orada da birileri varsa biraz daha ilerleyin, orada da birileri varsa o sigarayı içmeyin,” dedi. Törende Opendi’ye, Uganda devletinin Yeşilay’a desteklerinden ötürü teşekkür plaketi takdim edildi.

Sağlık Bakanı Sarah Opendi, Uganda televizyon kanalları ve radyo istasyonlarının yoğun ilgi gösterdiği açılış töreni sonunda Uganda Yeşilayı üyelik taahhüdünü imzalayarak Yeşilay üyesi oldu.

Türk Yeşilay’ı Deneyimlerini Paylaştı

Türk Yeşilay’ı Dış İlişkiler Biriminden Rukiye Deniz açılış kapsamında düzenlenen sempozyumda“Bağımlılıkla Mücadelede Önleme, Rehabilitasyon ve Savunuculuk” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Türk ve Uganda Yeşilayı temsilcileri, Uganda Yeşilayı açılış töreni kapsamında T.C. Kampala Büyükelçisi Ayşe Sedef Yavuzalp’i da makamında ziyaret ederek Yeşilay çalışmaları hakkında bilgi verdi.