Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
YEDAM hobi kurslarıyla bağımlıları hayata kazandırıyor

YEDAM hobi kurslarıyla bağımlıları hayata kazandırıyor

Yeşilay’ın bağımlılara ve bağımlı yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon hizmeti vermek üzere faaliyete geçirdiği YEDAM, danışanlarına yönelik olarak çeşitli konularda düzenlediği kurslarla, onlara yeni hobilerin yanı sıra mesleki beceriler de kazandırmayı hedefliyor.

Alkol ve uyuşturucu bağımlılarına, bağımlılık riski taşıyanlara ve yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteği vermek amacıyla İstanbul’da iki, Şanlıurfa’da bir merkeziyle hizmet veren Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM), bağımlılara yönelik hobi kurslarıyla da rehabilitasyon süreçlerini destekliyor.

Psikososyal tedavi hizmeti veren YEDAM, bağımlığın çoğunlukla yaşadığı sorunlardan biri olan sosyal uyuma aktif şekilde çözüm üretmek amacıyla danışanlarına çeşitli konularda kurslarla yeni hobiler ve mesleki beceriler de kazandırıyor. YEDAM, danışanların ilgi ve ihtiyaçlarına yönelik olarak çeşitli kurs merkezlerinden de faydalanmalarını sağlıyor. Aynı zamanda İstanbul’da YEDAM Cerrahpaşa Ana Merkezinde gönüllü uzman eğitimciler eşliğinde kurslar düzenliyor.

Bu kapsamda ebru, mum, ahşap atölyelerinden sonra kaligrafi kursu düzenlendi. YEDAM’ın Nisan ayında başlayan ve 3 ay sürecek olan bu kursa katılmak isteyenler, düzenli olarak her hafta belirli gün ve saat aralığında gönüllü uzman eğitmenler eşliğinde çalışma imkânı bulmaktadırlar. YEDAM’da açılan kaligrafi kursu ile bağımlıların boş zamanlarını verimli etkinliklerle değerlendirmelerinin, bilgi ve beceri kazanmalarının sağlaması amaçlanıyor. YEDAM, bu yolla bağımlılıkla mücadele eden kişileri, uyum içinde yeniden topluma kazandırmak için öncülük etmeyi hedefliyor.