Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay’a Avrupa’dan “Mükemmeliyette Kararlılık” Belgesi

Yeşilay’a Avrupa’dan “Mükemmeliyette Kararlılık” Belgesi

Yeşilay’ın En’leri gecesinde en anlamlı ödüllerden biri de Yeşilay’ın oldu. Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı’ndan “Mükemmeliyette Kararlılık” belgesi aldı. Yeşilay, Türkiye’de bu belgeyi alma aşamasına en hızlı gelen Sivil Toplum Kuruluşu oldu.

Türkiye'nin en eski ve köklü kurumlarından Türkiye Yeşilay Cemiyeti, yeni döneminde ülkenin örnek kurumlarından biri olmak için çalışmalarını sürdürüyor. 1 Ekim 2013 tarihinde Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ile iyi niyet anlaşması imzalayan Yeşilay, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'ndan da “Mükemmeliyette Kararlılık” belgesini almaya hak kazandı. Yeşilay Türkiye’de bu belgeyi alma aşamasına en hızlı gelen kuruluş oldu.

Kalite yönetiminin en rafine hali olan ve pek çok kurumsal şirketin bile bugün sahip olamadığı Mükemmeliyette Kararlılık Belgesi Yeşilay’ın En’leri Zümrüdüanka Ödül Gecesi’nde KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan tarafından Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman’a takdim edildi.

Örnek Sivil Toplum Kuruluşu

Bağımlılıklarla mücadelede modern ve bilimsel yöntemleri kendine prensip edinen Yeşilay, Türkiye’de ve dünyada örnek Sivil Toplum Örgütü modeli olma yolunda büyük bir adım attı ve Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) ‘’Ulusal Kalite Hareketi’’ sürecine katıldı. 1 Ekim tarihinde iyi niyet bildirgesi imzalanmasının ardından KalDer tarafından Yeşilay’ın yönetim yapısı ve insan kaynaklarının geliştirilmesine yönelik eğitimler verilmeye başlandı.
Yeşilay, mükemmeliyet merkezi olma yolundaki çalışmalarının değerlendirilmesi sonucu Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'ndan “Mükemmeliyette Kararlılık” belgesini almaya hak kazandı. Tüm dünyada 35.000 firma tarafından uygulanan EFQM-Avrupa Mükemmellik Modeli yönetim anlayışı ile Yeşilay yapısı daha modern ve kaliteli bir yönetim anlayışıyla çalışmalarına devam edecek.