Eğlenmek masumdur alkol asla! - page 53

Kış ayları boyunca hastalıklardan korunmak ve sağlıklı
bir hayat sürmek için güçlü bir bağışıklık sistemine sahip
olmak gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, nar ve üzüm
suyunu kış günlerinde küçük büyük herkesin tüketme-
si gerektiğini söylüyor. İçeriğinde yer alan birçok yararlı
biyoaktif bileşen sayesinde kırmızı meyvelerin çok güçlü
antioksidan özelliği olduğunu belirten uzmanlar, nar ve
üzüm suyunun mutlaka tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.
Yapılan çalışmalarla narın mucizevî bir meyve olduğunu
belirten Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri
Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr.
Neriman İnanç, 100 ml. yarım bardak nar suyunun ye-
tişkin bir insanın günlük C vitamini gereksiniminin yüzde
İçeriğindeki yararlı birçok biyoaktif bileşen sayesinde ‘en güçlü’ antioksidanlar arasında
sayılan nar veya üzüm suyunu sofranızdan eksik etmeyin. Uzmanlar, havaların soğumasıyla
gribal hastalıklarda artış olduğunu belirtirken, hastalıktan korunmak için nar veya üzüm suyu
içilmesini öneriyor.
GİBİ KIRMIZIMEYVELERİN
SUYUNUTÜKETİN
16’sını karşıladığını söyledi. Nar suyunda yoğun olarak
B vitamini ve potasyum olduğuna da işaret eden İnanç,
“Nar suyu özellikle içerdiği antioksidanlar sayesinde
bağışıklık sistemini güçlendiriyor. ” dedi.
Üzüm suyunun ise A, B ve C vitaminleri, potasyum ve
demir açısından oldukça zengin olduğunu belirten İnanç,
“Halk arasında bitkisel süt olarak da bilinen üzüm suyu-
nun faydaları saymakla bitmiyor. Kanda oksijen taşıyan
hemoglobin hücrelerinin oluşumunda gerekli olan demir
ve potasyum açısından zengin olan üzüm suyu, toksit
maddelerin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca bu özellikleri
vücudu enfeksiyonlara karşı korur ve bağışıklık sistemi-
nin güçlenmesini sağlar” dedi.
yesilay.org.tr
51
YEŞiLAY
ARALIK 2014
1...,43,44,45,46,47,48,49,50,51,52 54,55,56,57,58,59,60,61,62,63,...88
Powered by FlippingBook