Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
ADDICTA’nın 2. sayısı çıktı!

ADDICTA’nın 2. sayısı çıktı!

Bağımlılıklarla ilgili araştırmaların, akademik çalışmaların yer verildiği, Yeşilay'ın hakemli, akademik dergisi Addicta: The Turkish Journal on Addictions'ın ikinci sayısı çıktı.

2014 yılında Yeşilay tarafından yayımlanmaya başlayan Addicta, bağımlılık sorununa bilimsel çözümler üretmek, uluslararası ve disiplinlerarası özgün bilimsel çalışmalara mecra olmak, bağımlılıkla ilgili nitelikli tartışmalar üretmek ve Türkiye'de bağımlılıkla ilgili politikaların şekillenmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Bağımlılıklarla ilgili felsefeden hukuka, tıptan psikolojiye, sosyolojiden halk sağlığına, ekonomiden politikaya bir çok konunun ele alındığı dergide; uzman görüşleri, vaka analizleri, derlemeler, değerlendirmeler yer alıyor.

Eylül 2014'te ilk sayısı yayınlanan Addicta dergisinin ikinci sayısı 22 Ocak 2014'te yapılan tanıtım toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı.

Derginin ikinci sayısında yerli yabancı çok sayıda akademisyenin özgün yazıları yer alıyor. Rowdy Yates'in "İyileşme/Uyuşturucudan Kurtulma Sermayesi, Bağımlılık Kuramı ve Uyuşturucudan Kurtulma Topluluklarının Gelişimi"; Prof. Dr. David Foxcroft'un "Çevre, Gelişim ve Bilgi Müdahaleleri: Madde Bağımlılığını Önleme Çabalarını Daha İyi Anlamak ve Örgütlemek için Yeni Bir Önleme Taksonomisi"; Prof. Dr. Bronwyn Jane Myers ve Dr. Katherine Sorsdahl'ın "Güney Afrika'da Temel Sağlık Hizmetleri Bünyesinde Madde Kullanımı Tedavisi: Fırsatlar ve Zorluklar" başlıklı çalışmaları bunlardan bir kaçı. Dergide yer alan uluslararası makalelerin yanı sıra Doç Dr. Cüneyt Evren'in "İstanbul Türkiye'de Buprenorfin/Nalokson İdame Tedavisinde Mevcut Durum"; Prof. Dr. A. Aykut Ceyhan ve Dr. Ayşen Balkaya Çetin'in "Ergenlerin İnternette Kimlik Denemeleri ve Problemli İnternet Kullanım Davranışları" gibi makaleler de bulunmaktadır. Yayınlanan makalelerin yanı sıra Addicta'nın ikinci sayısında çok sayıda değerlendirme yazısı da yer alıyor.

Addicta ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız: http://addicta.yesilay.org.tr/