Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
"Çocuklarımıza rol model olmalıyız"

"Çocuklarımıza rol model olmalıyız"

Yeşilay'ın Hakkâri Şubesi Başkanı Zübeyir Çiftçi, her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan "Yeşilay Haftası" nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında çocuklara ve gençlere rol model olarak mücadelemizi genişletmeliyiz diyen Çiftçi, herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Hakkâri Şubesi Başkanı Zübeyir Çiftçi, her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan "Yeşilay Haftası" nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Topluma, aileye, bireye zararlı olan içki ve uyuşturucuların kullanımını eğitim yoluyla engellemeyi, bu şekilde farkındalık düzeyini artırmayı hedeflediklerini belirten Çiftçi, "Ülkemizde sigara, içki, illegal ilaç reçeteli, reçetesiz, doğal ve sentetik ilaçlar, zararlı ve uyuşturucu madde kullanımı alışkanlıkları ve internet kullanımıyla ilgili veriler ne yazık ki üzüntü vericidir. Bize göre bağımlılık bir çeşit köleliktir. Bağımlı olan insan, artık iradesini kullanamayan; kendisine, çevresine, hatta sevdiklerine bile zarar veren; bu işin ticaretini yapan, bağımlılık üreticilerinin elinde sömürülen bir birey haline gelmiştir.” dedi.
Öncelikli amaçlarının bağımlılık oluştuktan sonra müdahale etmek değil; oluşmadan önce önleyici ve bilinçlendirici çalışmalar yapmak olduğunu belirten Çiftçi, ebeveynlerin, öğretmenlerin ve toplumun her kesimindeki yetişkinlerin bu konuda iyi birer rol model olması gerektiğini söyledi.