Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Lise Öğrencilerinden “Teknolojisiz Bir Gün” Etkinliği

Lise Öğrencilerinden “Teknolojisiz Bir Gün” Etkinliği

Nun lise hazırlık öğrencilerinden Zeynep Eylül Yağcıoğlu’nun teknoloji bağımlılığına karşı dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla yürüttüğü proje kapsamında, Nun Okullarında Yeşilay’ında desteği ile “Teknolojisiz Bir Gün” adlı etkinlik gerçekleştirildi.

Yeşilay, Baykar Makina ve Üsküdar Çocuk Üniversitesinin de işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikle, aralarında özel okul ve devlet okullarının da bulunduğu ilköğretim seviyesindeki öğrencilerinden oluşan 80 kişilik grup “Teknolojisiz Bir Gün” etkinliğine katıldı.

Etkinlik kapsamında Genç Yeşilay Kulübü üyeleri, seksen kişiden oluşan gruba Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı modüllerinden biri olan ” Teknoloji Bağımlılığı” alanında eğitim verdi.

Program boyunca “Teknoloji Bağımlılığı ve İnsan Psikolojisindeki Yeri Nedir, Bağımlılık Nasıl Oluşur, Bağımlılıktan Nasıl Kurtulabiliriz ve Günümüzde Bu Alanda Ne Tür Çalışmalar Yürütülüyor?” başlıkları hakkında konuşuldu.

Telefonlar Kutulara Kaldırıldı
İki aşamadan oluşan etkinlikte katılımcılar öncelikle, telefonlarını kutuya koyarak teknolojiden uzak bir güne dikkat çekti. Ardından etkinliğin ikinci aşamasında “Teknoloji olmadığında eskiden nasıl eğleniliyordu, teknolojisiz nasıl eğlenebiliriz?” sorularına cevap arayarak katılımcılar tabu oynayıp, takım arkadaşlarıyla eğlenceli vakit geçirip, sürpriz hediyeler kazandılar.

Etkinliğin son aşamasında “Teknoloji Bağımlısı Olmaksızın, Teknolojiyi Nasıl Doğru Kullanabiliriz; Onun Bir Parçası, Kölesi Olmak Yerine Onu Nasıl Yönlendirebiliriz ve Bunun Önemi Nedir?” sunumu gerçekleştirilerek, etkinlik sonunda katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.