Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Mükemmellikte 5 Yıldız Yetkinlik Belgesi Alan İlk STK: YEŞİLAY

Mükemmellikte 5 Yıldız Yetkinlik Belgesi Alan İlk STK: YEŞİLAY

26-27 Kasım 2019 tarihlerinde Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından düzenlenen 28. Kalite Kongresi’nde, Yeşilay, 'Mükemmellikte 5 Yıldız Yetkinlik Belgesi' almaya lâyık görüldü. Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen törende ödül alan Yeşilay, 5 Yıldız Yetkinlik belgesi almaya hak kazanan ilk sivil toplum kuruluşu oldu.

Proje ve faaliyetleriyle ülkemizde ve dünyada bağımlılık politikalarına yön veren Yeşilay, 100. yılını kutlamaya hazırlandığı bugünlerde 'Mükemmellikte 5 Yıldız Belgesi' almaya hak kazanarak yönetim kalitesindeki yetkinliğini taçlandırmış oldu. Yurt dışında 70 Ülke Yeşilay’ı, ülke çapında 117 Yeşilay Şubesi, ülke geneline yayılan 39 Yeşilay Danışmanlık Merkeziyle (YEDAM) dünya ölçeğinde faaliyet gösteren Yeşilay, aynı zamanda 'Mükemmellikte 5 Yıldız Belgesi' almaya lâyık görülen ilk sivil toplum kuruluşu oldu.

2013 yılı itibarıyla  “EFQM (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı) Mükemmellik Modeli”ni benimseyen Yeşilay, çalışmalarını stratejik planlama doğrultusunda yöneterek, toplumsal faydayı gözetirken; iş sürekliliği, sürdürülebilirlik ve etkili paydaş yönetimi konularında da kalite yönetim politikalarını özenli bir biçimde sürdürüyor. 2015 yılında Mükemmellikte 3 Yıldız Yetkinlik Belgesi almaya hak kazanan Yeşilay, 2019 yılı itibarıyla da yönetim kalitesini “ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi” ile pekiştirmişti.

“2021 yılında yetkinliğimizi Türkiye Mükemmellik Ödülü ile de taçlandırmayı hedefliyoruz.”

Yeşilay’a ‘Mükemmellikte 5 Yıldız Yetkinlik Belgesi’nin takdim edildiği ödül töreninde değerlendirmelerde bulunan Yeşilay Genel Müdürü Sultan Işık şu ifadelere yer verdi: “100. yılımızı kutlamamıza kısa bir süre kala kalite yönetimimizin ‘Mükemmellikte 5 Yıldız Belgesi’ ile ödüllendirilmesi şimdiye kadarki çalışmalarımızda ne denli önemli bir iş çıkardığımızı gösteriyor. 2020 yılında 100. yılını kutlayacak olan Yeşilay, sürekli gelişime önem verdiği stratejisiyle Mükemmellikte 5 Yıldız Belgesi almaya hak kazanarak; kalite yönetimi açısından en yetkin sivil toplum kuruluşu olduğunu göstermiştir. Bu ödül, bağımlılıklarla mücadelede Yeşilay olarak bize faaliyetlerimizi daha da artırmak, hizmetlerimizi daha çok kişiye ulaştırmak için yeni hedefler getirmektedir.

Yeşilay olarak yönetim ve hizmet kalitemizi aynı kararlılıkla bağımlılıklara karşı; toplumsal farkındalık düzeyini artırmak için sürdüreceğiz. Her gün emin adımlarla ilerlediğimiz Mükemmellik yolculuğumuzda “ödül değil, gelişim odaklı bir yaklaşım” ile yaptığımız çalışmaları 2021 yılında Türkiye Mükemmellik Ödülü ile de taçlandırmayı hedefliyoruz. Sürekli gelişim çabalarımız doğrultusunda Türkiye Mükemmellik Ödülü’nün de alacağımıza yürekten inanıyorum.”

EFQM Mükemmellik Modeli

Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM), 1988 yılında Avrupa’nın önde gelen 14 şirketi tarafından Avrupa’da “Sürdürülebilir Mükemmelliğin İtici Gücü Olma” misyonu ve “Avrupalı Kuruluşların Mükemmelliğe Eriştikleri Bir Dünya” vizyonu ile kuruldu. EFQM Mükemmellik Modeli, Avrupa Kalite Yönetim Vakfı öncülüğünde sanayi ve akademisyenlerden oluşan bir grup ile geliştirilerek 1991 yılında tüm dünyaya duyurulmuş olan uluslararası yönetim modeli. “Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız Belgesi”; liderlik, strateji, çalışanlar, iş birlikleri ve kaynaklar, süreçler, ürünler ve hizmetler, müşterilerle ilgili sonuçlar, çalışanlarla ilgili sonuçlar, toplumla ilgili sonuçlar ve temel performans sonuçları olmak üzere 9 ana kriter üzerinden gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda kurumların başarılarına göre takdim ediliyor.