Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay Haftası coşkuyla kutlanacak

Yeşilay Haftası coşkuyla kutlanacak

98 yıldır bağımlılıklarla mücadele eden, Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından Yeşilay, bu yıl da Yeşilay Haftası dolayısıyla düzenleyeceği etkinliklerle bağımlılıklardan uzak durmak ve sağlıklı yaşam için "Yeşilaycı olmak için bir nedenim var" diyecek.

Yeşilay'ın, kuruluşunun ikinci yüzyılına girerken bağımlılıkla mücadelede ulusal ve uluslararası düzeyde öncü rol oynama hedefine hızla ilerlediğini ifade eden Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk; "110 şubemiz, 36 ülke Yeşilayımız, binlerce gönüllümüz ile bağımlılıklara karşı yürekten, samimiyetle, profesyonelce, bilimsel metotlarla mücadele ediyoruz. Sorumluluklarımız büyük, omuzlarımızdaki yük ağır. Bir derdimiz var. Gençliğimizi, geleceğimizi bağımlılık gibi bir tehlikeden korumak, her çocuğu kendi evladımız bilerek, onlara bağımlılıklar dokunmadan önce dokunmayı hedef kılarak, geçmişin birikimi ve deneyimlerinden faydalanarak yolumuzu çiziyor, çalışmalarımızı toplumun en kılcal damarlarından uluslararası arenaya kadar ulaştırmak için çabalıyoruz. Tüm bu sorumluluklarımız ve bu mücadele gösteriyor ki Yeşilaycı olmak için çok önemli nedenlerimiz var. Çünkü sevdiklerimizle yaşayacağımız güzel günler var. Sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürme hayalimiz var. Bağımlılıktan korumamız gereken insanlığımız, ülkemiz var…" dedi.  

Bu yılki Yeşilay Haftası'nda da yüzbinlerce gönüllünün yine meydanlarda olacağını belirten Öztürk 1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri hakkında şu bilgileri verdi: "Yeşilay Dünyası'nı kurduğumuz meydan etkinliklerimiz, ülke sınırları dışına çıktığımız bisiklet turlarımız, çocuk aktivitelerimiz, atölyelerimiz, sergilerimiz, söyleşilerimiz, seminerlerimiz ve Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde gerçekleşen, En Yeşilaycıları ödüllendirdiğimiz Zümrüdüanka Ödül Törenimizle Yeşilay Haftasını dolu dolu ve coşkuyla kutlayacağız."

Yeşilay Haftası yurdun dört bir köşesinde etkinliklerle kutlanıyor!

İstanbul'da Kadıköy, Ankara'da Kızılay, İzmir'de Alsancak meydanları bata olmak üzere 81 ilde kurulacak etkinlik alanları ile Yeşilay, çocuk şenliklerinin, bağımlılık eğitimlerinin, oyunların, fotoğraf ve karikatür sergileri ile atölye çalışmalarının düzenlendiği hafta boyunca ziyaretçileri ile buluşacak.

Yeşilay Dünyası

Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından Yeşilay, Yeşilay Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinliklerde, bağımlılıklardan uzak durmak ve sağlıklı yaşam için "Bir Nedenim Var!" mesajını vurguluyor. Etkinliğin İstanbul ayağında 3-5 Mart tarihleri arasında Kadıköy Meydanında Yeşilay Dünyası kuruluyor. Dev bir festival alanı olarak kurulan Yeşilay Dünyası'nda cam, origami, karikatür atölyeleri, söyleşiler, sergiler, bilgilendirme stantları, Yeşil Kafe ve daha birçok eğlence ziyaretçileri bekliyor. Türkiye genelindeki tüm etkinliklere dair bilgilere yesilayhaftasi.org üzerinden ulaşılabiliyor.

 Pedallar Yeşilay için dönüyor

Yeşilay Haftası'nın geleneği haline gelen ve ücretsiz olarak herkesin katılabileceği bisiklet turu 35 il ve 4 ülkede, 4 Mart Pazar günü, saat 10.30'da eş zamanlı olarak başlayacak. Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Yunanistan ve Bulgaristan'daki etkinlikte pedallar sağlıklı bir yaşam için dönecek. Turun İstanbul ayağında Tarihi Yarımada gezilecek.

Ünlü isimler Yeşil Sahne'de

Yaşamları ile örnek olan, deneyimleriyle gençlere yol gösteren ünlü isimler Kadıköy Meydanında Yeşilay'ın etkinlik alanı ve üniversitelerde söyleşiler gerçekleştirecek.

Zümrüdüanka Ödülü Töreni

"Bağımlılıklardan uzak, sağlıklı yaşamı" yaklaşımını misyon edinen, söz ve eylemleriyle bu mücadeleye destek veren kişi, kurum ve kuruluşları Yeşilay, Zümrüdüanka Ödülü ile ödüllendiriyor. Bu yıl beşincisi düzenlenecek ödül töreni T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşiyor. Bu özel gecede toplam 7 kategoride kişi ve kurumlara "En Yeşilaycı" unvanıyla takdim edilecek.