Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Dezavantajlı çocuklar Yeşilay’la hayata tutunacak

Dezavantajlı çocuklar Yeşilay’la hayata tutunacak

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, “YEDAM Bağımlılık Eğitim Programı”nın amacının; dezavantajlı çocuk ve gençlere hizmet verecek personelin, çocuk ve gençlerin ihtiyaçlarına doğru bir şekilde cevap verebilmesi için gerekli bilgi ve becerilere sahip olmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Madde bağımlısı ya da madde bağımlılığına yakalanma riski olan çocuk ve gençlerin topluma kazandırılması ve rehabilitasyon görevini üstlenen Yeşilay Eğitim ve Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Projesi hayata geçti. İlk etapta proje kapsamında 3-6 Şubat tarihleri arasında, 48 kamu kuruluşundan aralarında idareciler, psikologlar, sosyologlar, sosyal izleme uzmanları ve gençlik liderlerinin yer aldığı 55 kişi “YEDAM Bağımlılık Eğitim Programı” ile bağımlılıklar konusunda eğitim alacak.

YEDAM Bağımlılık Eğitim Programı’nın açılışında konuşan Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, YEDAM projesini bu eğitimle birlikte hayata geçirdiklerini belirterek, “Eğitimin amacı; bağımlılık riski altındaki veya kullanım aşamasındaki çocuk ve gençlerin sosyal hizmetler ve kent hizmetlerine erişimlerinin artırılması, sosyal hizmet sunan kurumlar arasında işbirliğinin tesisi, dezavantajlı çocuk ve gençlere hizmet sunan personelin çocuk ve gençlerin ihtiyaçlarına doğru bir şekilde cevap verebilmesi için gerekli bilgi ve becerilere sahip olmasını temin etmektir. Artık dezavantajlı çocuklarımız Yeşilay’la hayata tutunacak.” diye konuştu.

4 gün sürecek YEDAM Bağımlılık Eğitim Programı kapsamında katılımcılar; bağımlılık, alkol kullanım bozuklukları ve alkol bağımlılığı, alkole bağlı akut, fiziksel/psikolojik problemler, tütün(sigara) bağımlılığı ve toplumsal sağlık, bırakma yöntemleri, madde bağımlılığının oluşmasına neden olan unsurlar, teknoloji ve internet bağımlılığı gibi birçok konuda alanında uzman eğiticiler tarafından eğitim alacak.