Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Genç Yeşilaycılar, akranlarını bağımlılıkla mücadeleye ortak edecek

Genç Yeşilaycılar, akranlarını bağımlılıkla mücadeleye ortak edecek

TBM Eğitim Merkezi projesi kapsamında Uygulayıcı Eğitimi alan 200 Genç Yeşilaycı, bağımlılıklar konusunda akranlarını bilinçlendirerek, onları da bu mücadeleye ortak edecek.

Bağımlılıklarla mücadelede öncü ekip görevi yapan Genç Yeşilaycılar, üniversitelerinde bağımlılıklarla etkin mücadele için harekete geçti. Bu hedef doğrultusunda çeşitli üniversitelerden Genç Yeşilay Kulübü Üyesi 200 genç, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı’na (TBM) dahil oldu. TBM Eğitim Merkezi projesi kapsamında eğitim alan gençler, bugüne kadar aldıkları bütün teorik eğitimleri hayata geçirebilecek. 28 Mart’ta sona erecek eğitimlerde gençler, bağımlılığa karşı bilgi sahibi olarak, sağlıklı ve bilinçli bir neslin yetişmesi için bulundukları üniversitelerde çaba sarf edecekler. Eğitim programını başarı ile tamamlayan gençler eğitimin uygulayıcıları olarak okullarında arkadaşlarını bağımlılıklar hususunda bilinçli bir çalışmayla yönlendirebilecek.

Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Yusuf Adıgüzel, tüm Türkiye’de 20 milyon öğrenciye ulaşan TBM’ye bu projeyle gençlerin de dahil olduğunu söyledi. Adıgüzel, “Üniversitelerdeki Genç Yeşilay Kulübü öğlencilerimiz alanında uzman isimlerden sigara, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanında eğitim alacak, bu alanların eğiticisi olarak kendi üniversitelerindeki arkadaşlarına bu bilgileri ulaştıracak, onları eğitecekler. Gençlerimizin bağımlılıkla mücadele seferberliğine dahil olması, bilinçlenmesi ve arkadaşlarını etkilemesi mücadelemize güç katıyor” dedi.

Aldıkları eğitimle ilgili görüşlerini belirten Genç Yeşilaycılar ise, “Yeşilay’ın bağımlılıklarla savaştığı için insanlık geleceği açısından ulvi bir görev üstlendiğini, bu sebeple üniversitemizde arkadaşlarımızı bilinçlendirmek ve onları da bu mücadeleye dahil etmek, sağlıklı yaşam ve bağımlılık konusunda donanımlı olmak bizim için çok mutluluk verici” dediler.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen projeyle; TBM kapsamında bilimsel temellere dayandırılarak hazırlanan, bağımlılıkla mücadelede koruyucu-önleyici eğitimlerin, akran eğitimi uygulamasıyla üniversite içerisindeki diğer öğrencilere aktarılması amaçlanıyor. 

Hedef; her üniversitede 1.000 üniversiteli
Proje kapsamında “TBM Uygulayıcı Eğitim Programı” ile 200 öğrencinin eğitimine başlandı.  Fen- Edebiyat, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri, İletişim ve Eğitim Fakültelerinin ilk üç sınıfında öğretim gören Genç Yeşilay Kulübü öğrencilerinin eğitimleri, Yeşilay Genel Merkezi Sepetçiler Kasrı’nda devam ediyor.

Verilecek eğitimler ile tütün, alkol, madde, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam konularında TBM Uygulayıcı Eğitimi alan öğrenciler kendi üniversitelerinde “TBM uygulayıcıları” olacak ve 30 Nisan tarihine kadar kendi üniversitelerinde diğer öğrencilere TBM içeriklerini ulaştıracaklar. Akran eğitimleri yolu ile her üniversiteden en az 1000 kişiye TBM eğitimlerinin ulaştırılması hedefleniyor. Yeşilay, proje sonunda 1000 kişiye ulaşan üniversitenin uygulayıcı eğitimcisi olan Yeşilay Kulübü öğrencilerine tablet hediye edecek.