Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Kahramanmaraş'ta uyuşturucuyla mücadele paneli düzenlendi

Kahramanmaraş'ta uyuşturucuyla mücadele paneli düzenlendi

Yeşilay'ın Kahramanmaraş Şubesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Yeşilay Öğrenci Topluluğu ortaklaşa, "Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucuyla Mücadele" paneli düzenledi.

Prof. Dr. İbrahim Bektaş'ın moderatörlüğündeki panele Sağlık Bakanlığı Müşaviri ve Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Özdinç, İl Sağlık Müdürlüğü Madde Bağımlılığı Uzmanı Dr. İsmail Kahraman ve İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amiri Erkan Çelik katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Yeşilay Şube Başkanı Mustafa Timurbanga, genç neslin moral ve motivasyonunun düştüğünü, ekonomik ve manevi açlığın yeni nesli madde bağımlılığına sürüklediğini söyledi. KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci de zararlı alışkanlıklardan çıkış yolunun, iyi bir arkadaş çevresi ve iyi bir eğitim olduğunu söyledi.

Katılımcılar panelde çeşitli konularda sunumlar yaptı. Dr. Özdinç "Genç Beyinler Ölmesin", Dr. Kahraman "Uyuşturucu Maddelerin İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkisi", Emniyet Amiri Çelik ise "Bağımlılık Yapan Maddeler ve Korunma Yöntemleri Üzerine" konularında sunumların yapıldığı panelde, "bir kereden bir şey olmaz" mantığıyla arkadaş telkiniyle başlanan uyuşturucu, alkol, sigara ve internet bağımlılığının çok ciddi boyutlara ulaştığı ifade edildi. 2014 yılında suça bulaşan çocuk sayısı 102 bin olurken uyuşturucu madde kullanan kişi sayısının 1 milyon 640 bine çıktığı, son 10 yılda kadına şiddetin yüzde 1400, uyuşturucu kullanımının yüzde 1300, fuhuşun yüzde 700, alkolün yüzde 420, sigaranın yüzde 110 arttığı vurgulandı. Bu alışkanlıkların genellikle kötü arkadaş çevresiyle başladığı, korunma yolunun ise genç neslin "hayır" demeyi öğrenmesi olduğu ifade edildi.