Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Malatya'da bağımlılıkla mücadele eğitimleri

Malatya'da bağımlılıkla mücadele eğitimleri

Yeşilay Haftası nedeniyle bu yıl Sağlık İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Yeşilay Cemiyeti ve Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa etkinlikler düzenlendi. Gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında stant açılarak halka bağımlılıkla mücadele hakkında bilgi verildi.

Yeşilay Haftası nedeniyle, MalatyaPark AVM'de kurulan Yeşilay Çadırı'nda halkı bilgilendirici eğitimler düzenlendi. Malatya Yeşilay Şube Başkanı ve aynı zamanda İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, Yeşilay Cemiyeti'nin Türkiye’nin en eski cemiyeti olduğunu ve 1920 yılında kurulduğunu ve Yeşilay'ın hedef kitlesi olan gençlere yönelik kötü alışkanlıklar konusunda yıl boyunca eğitimlerin devam ettiğini söyledi.
Önemli olan önleyici çalışmalar Uyuşturucu bağımlılığından sonra bilimsel olarak yüzde 80 oranında tedavide ve rehabilitasyonda bir başarısızlığın olduğunu ifade eden Şener, "Ancak yüzde yirmisini rehabilitasyon edebilmekteyiz. Önemli olan uyuşturucu madde bağımlılığında önleyici tedbirler ve bu konuda sadece Yeşilay değil tüm kamu kurum ve kuruluşlarının üzerlerine düşeni yapmaları gerekiyor." dedi. Yeşilay standını ziyaret eden Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz ise Malatya Valiliği olarak özellikle uyuşturucu ve diğer bağımlılıklarla mücadele konusunda yıl boyu mücadele eylem planları ortaya koyduklarını ifade ederek, "Başta bu çalışmalarımızın sekretaryasını yürüten Halk Sağlığı Müdürlüğü en büyük destekçimiz. Emniyet Müdürlüğü ve en büyük sivil toplum partnerimiz olan Yeşilay Cemiyeti'yle çok ciddi faaliyetler yürütmekteyiz. Bundan sonrada bu tür faaliyetlerimiz daha da yoğunlaşarak devam edecektir" dedi.