Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Sağlıklı gençliği olmayanın sağlıklı geleceği de olamaz

Sağlıklı gençliği olmayanın sağlıklı geleceği de olamaz

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Denizli Şube Başkanı Ümit Bayagut Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Zolan, Yeşilay'ın köklü bir kuruluş olduğunu belirterek, "Sağlıklı gençliği olmayanın sağlıklı geleceği de olamaz. Yeşilay bu nedenle çok önemli ve değerli bir kuruluş" dedi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Denizli Şube Başkanı Ümit Bayagut'un gerçekleştirdiği ziyarete Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Kurban ve Yeşilay Sorumlu Gençlik Projesi'nden gönüllü gençler de katıldı. Bayagut, Yeşilay'ın 95 yıldır süren mücadelesini anlatarak, "Özellikle gençlerimizi tehdit eden, sigara, Alkol ve madde bağımlılığı, son zamanlarda giderek artan teknoloji bağımlılığı ile de mücadelemiz devam ediyor. Türkiye genelinde 64 şubemiz var, 30 bine yakın gönüllümüz var" diye konuştu.

"Yasak koymak yerine çözüm üretmek gerekiyor"
Başkan Zolan ise, Yeşilay'ın köklü bir kuruluş olduğunu belirterek, "Yeşilay'ın çıkış amacı, insanımızın sağlıklı bir şekilde yaşaması ve bünyesine zarar verici tüm maddelerden etkilerden arındırabilmektir. Eğer genç kuşak bu alışkanlıkları edinirse bu geleceğimizin kararması demek. Çünkü sağlıklı gençliği olmayanın sağlıklı geleceği olamaz. Bu noktada ben çalışmalarınızı takip ediyorum, tebrik ediyorum. Bizler de gençliğimize sahip çıkmak, tüm insanlarımıza sağlıklı bir yaşama ortamı sağlayabilmek adına değişik faaliyetlerde bulunuyoruz. Birilerine yasaklar koymak yerine alternatif çözümler üretiyoruz. Sadece yasak demek, olayın çözümüne yetmiyor. Sağlıklı bir nesil yetişmesi için uygun ortamlar, parklar, spor alanları buna benzer etkinliklerle ilgili bizler de gayret içerisindeyiz." Dedi. Konuşmanın ardından Şube Başkanı Bayagut, Başkan Zolan'a Yeşilay pazubandı ile rozeti taktı.