Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, Avrupa Alkol Politikaları Konferansı’na katıldı

Yeşilay, Avrupa Alkol Politikaları Konferansı’na katıldı

Avrupa Birliği’nde uygulanması hedeflenen kapsamlı bir Alkol Politikası Stratejisi için yeni bir çağrıda bulunmak hedefiyle gerçekleşen konferansta Yeşilay, iki katılımcıyla temsil edildi.

 Türkiye Yeşilay Cemiyeti, 27-28 Kasım tarihleri arasında EUROCARE tarafından organize edilen 6. Avrupa Alkol Politikaları Konferansı’na (EAPC) katıldı. Yeşilay, konferansta Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Pervin Tuba Durgut ve Yeşilay Proje Uzmanı Hilal Aydos tarafından temsil edildi. Avrupa Birliği’nde uygulanması hedeflenen kapsamlı bir Alkol Politikası Stratejisi için yeni bir çağrıda bulunmak hedefiyle gerçekleşen konferansta, Avrupa’nın önde gelen organizasyonlarından temsilciler, akademisyenler ve karar alıcılar yer aldı.

EUROCARE Başkanı Tiziana Codenotti, açılış konuşmasında konferansın amacının alkolün yarattığı ekonomik, sağlık ve sosyal yükü azaltmayı, kanıta dayalı bilgi birikimini arttırmayı hedeflediğini vurgulayarak, bir diğer önemli amacının da AB Komisyonu tarafından kabul edilen 2014-2016 Action Plan on Youth Drinking and on Heavy Episodic Drinking (Binge Drinking)’in kamuoyuna duyurulması olduğunu belirtti. Bu planda öne çıkan maliyet-etkin önlemlerin, alkol kaynaklı her türlü zararın azaltılmasında yaygın olarak kullanılması amaçlandı.

Avrupa Komisyonu Tüketiciler ve Sağlık Genel Müdür Yardımcısı Martin Seychell ise alkolün yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde ele alınması gereken sosyal bir sorun olduğuna dikkat çekerek, dünyanın en çok alkol tüketen bölgesi olan Avrupa’da sağlıklı yaşamın teşvik edilmesinin önemine değindi.

Ekonomideki kötü gidişat mücadeleyi zorlaştırıyor

DSÖ’nün bulaşıcı olmayan hastalıklar konusundaki Avrupa sözcüsü ve Estonya Devlet Başkanının eşi Evelin Ilves, Avrupa’da alkol kullanımının ekonomik ve kültürel bir yönü olduğunu, alkol bağımlılığıyla mücadele için ülkelerin ekonomik yapılarında değişim olması gerektiğini dile getirdi. Son yıllarda ekonomik zorluklar yaşayan Avrupa’da bu durumun daha da önem kazandığını vurguladı.

DSÖ Avrupa Ofisinin Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Yaşam Kursu Direktörü Gauden Galea da alkol kullanımında güvenli bir alt limitin olmadığına vurgu yaptı ve alkolün son derece zararlı bir madde olduğunun altını çizdi. Alkol politikalarının her ülkede aynı dikkatle uygulanmadığını söyleyen Galea, politikaların uygulanması için her ülkenin güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğini ifade etti.