Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay Balıkesir Şubesi Sigarayı Bırakanlara Plaket Verdi

Yeşilay Balıkesir Şubesi Sigarayı Bırakanlara Plaket Verdi

ürkiye Yeşilay Cemiyeti Balıkesir Şubesi bağımlılıkla mücadelede örnek bir motivasyon çalışmasına imza attı. "Hayatı seç" sloganıyla sigara, alkol ve uyuşturucunun yanında teknoloji bağımlılığına karşı da mücadele başlatan Yeşilay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü projenin tanıtıldığı törende sigarayı bırakan vatandaşlara motivasyon plaketi verdi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Balıkesir Şubesi, "Hayatı seç" sloganıyla sigara, alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığına karşı topyekûn mücadele başlattı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen projenin tanıtıldığı törende, sigarayı bırakan vatandaşlara plaket verildi. Yeşilay Haftası'nın bu yılki etkinlikleri kapsamında, Bağımlılıkla Mücadele Programı (TBM) tanıtıldı. Yeşilay'ın Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü program kapsamına tütün, alkol, uyuşturucu maddeler yanında teknolojinin de alındığı ortaya çıktı.

Bağımlılıklar her yaştan insanı tehdit ediyor
Yeşilay Balıkesir Şubesi'nin düzenlediği Karesi AVM'deki tanıtım toplantısında konuşan Vali Mustafa Yaman, Türkiye'de ve dünyada her türlü bağımlılığın her yaştan insanı tehdit ettiğine dikkat çekti. Kişilerin özgürlük ve mutluluk vaatleriyle kandırılarak bağımlı hale getirilmesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Zararlı madde kullanımını en aza indirmek, sağlıklı toplumun oluşmasına zemin hazırlamak, kötü alışkanlıklarla mücadele etmek ve bağımlıları topluma yeniden kazandırmak için Milli Eğitim Bakanlığı ile Yeşilay'ın yürüttüğü projeden övgüyle söz eden Vali Yaman, "Gerek dünyada gerekse ülkemizde çocuklarımızla gençlerimiz ciddi tehlike altındadır. Çocuklarla gençlerimizi bağımlılık tehlikesine karşı bilinçlendirmeye çalışan bu uygulama, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi ve dolayısıyla onların ailelerini de bağımlılığın getirdiği madde ve manevi zararlardan koruyacaktır. Genç bir nüfusumuz var. Gençleri korumak ise hayati bir yükümlülüğümüzdür. Kimsenin onları, özgürlük ve mutluluk vaatleriyle kandırmalarına ve bağımlı hale getirmelerine izin vermemeliyiz. Bağımlılıkla mücadelede etmede çok hassas davranmamız bir borçtur. Sağlıklı nesiller yetiştirmek çok önemli. Bu konuda çok özverili çalışmalarda bulunan Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ve Yeşilay'ı kutluyorum." dedi.

Yeşilay'dan Balıkesir Gazeteciler Cemiyetine plaket
Vali Mustafa Yaman, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, daire müdürleri ve Yeşilay gönüllülerinin de katıldığı toplantıda TBM İl Koordinatörü, Rehberlik öğretmeni Tuba Laleci, mücadele kapsamında yapılan proje çalışmalarını anlattı. Her yaştan geniş bir katılımla düzenlenen törende, sigarayı bırakan Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ve Ünal Demir'e plaketleri, Vali Yaman tarafından verildi.