Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman: Bağımlılık tehdidine karşı en büyük görev öğretmenlere düşüyor

Yeşilay Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman: Bağımlılık tehdidine karşı en büyük görev öğretmenlere düşüyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman, okulların açılmasıyla birlikte çocuk ve gençleri tehdit eden her türlü bağımlılığa karşı okullarda da önlem alınması gerektiğini söyledi.

Sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin kullanım yaşının gittikçe düşmesi ve bu maddelerin hızla yaygınlaşması okullar için de ciddi bir tehdit oluşturuyor. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman, okulların açılmasıyla birlikte öğrencileri bekleyen bağımlılık tehlikesine, çocukların yeterli bilgi sahibi olamamaları, merak, özenti ve kendini ispat etme içgüdüleriyle kapılmalarına önlem olarak eğitimcileri bilinçli olmaya davet etti.

Öğretmenler dikkat!

Öğretmenlere çağrıda bulunan Karaman, çocukların aileden sonra ikinci yuvasının okul olduğunu belirterek, “Gençlerimizi eğiterek ve gönüllü hale getirerek akranlarının bağımlılığına karşı mücadele etme ve onlara iyi rol-model olma konusunda yönlendirme imkânı önümüzde durmaktadır. İyi örnek olma noktasında en önemli etken öğretmenlerdir. Söz ve davranışlarıyla öğrencilere rol model olması öğretmenlerin dikkat etmeleri gereken en önemli meseledir” diye konuştu.

Onları hayata bağlayacak bir ideal ve mefkureye sahip kılmanın eğitimle gerçekleşeceğinin altını çize Karaman, “Belli bir insan kalitesini tutturacak nesil yetiştirmek ve buna bir süreklilik kazandırmak eğitimde hedeflenen asıl amaçtır” dedi.

Sigara içmeyin…

Karaman, topluma örnek olacak meslek mensuplarının başında gelen öğretmenlerin sigaradan özellikle uzak durmasının şart olduğunu vurguladı. Öğretmeninin sigara kullandığını gören öğrencinin sigaraya başlamasının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Karaman, şunları kaydetti: “Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta da sigaranın alkol, uyuşturucu gibi diğer maddelere geçişe yol açmasıdır. Özgürlük adı altında gençlerimize sunulan ve onları bağımlılık endüstrisinin ağına düşüren arayışları bir ideal etrafında birleştirip, yarınlarımıza fikri, ahlakı ve şahsiyeti sağlam gençler yetiştirmek için onları sorumluluk sahibi kılmak eğitimde birinci hedefimiz olmalıdır.”