Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay’dan Facebook’a bonzai uyarısı

Yeşilay’dan Facebook’a bonzai uyarısı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, sosyal medya üzerinden kolay ve ucuz bir şekilde satın alınabilen bonzainin yaygınlaşmasını önlemek amacıyla dünyanın en gelişmiş sosyal ağlarından Facebook’a bir açıklama gönderdi. Açıklamada, Facebook’tan bonzai satışı yapan profilleri kapatılması istendi.

Son dönemde birçok gencimizin ölümüne sebep olan sentetik uyuşturucu bonzaiye karşı Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin mücadelesi sürüyor. Yeşilay, sosyal medya üzerinden kolay ve ucuz bir şekilde satışı yapılabilen bonzainin yaygınlaşmasını önlemek amacıyla dünyanın en gelişmiş sosyal ağlarından Facebook’a bir açıklama gönderdi.

Facebook’a gönderilen açıklamada, “Türkiye Yeşilay Cemiyeti, başta aileler ve eğitmenler olmak üzere toplumun birçok farklı kesiminden gelen şikâyetler ve Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiler doğrultusunda yaptığı araştırmada, Bonzai satıcılarının bu maddeyi temsil eden “bonzai” “jamaica” gibi isimlerle profil oluşturarak Facebook üzerinden bonzai satışını kolaylıkla yapabildiğini tespit etmiştir” denildi.

İlgili kanunlar kapsamında suç olan bu durumun, “Facebook Koşulları”nda var olan; “Facebook kendine zarar tehditlerini çok ciddiye almaktadır. Kendi kendini yaralama, yeme bozukluğu veya uyuşturucu kullanımını yücelten veya teşvik eden tüm içerikleri kaldırırız. Ayrıca tehlikedeki kişilere destek sağlamak için dünyanın pek çok ülkesindeki intiharı önleme kuruluşlarıyla işbirliği yapmaktayız” ifadesi hatırlatılarak, bahsi geçen profillerin kapatılması, içeriklerin yayınının durdurulması hususunda gerekli hassasiyet gösterilmesi istendi.

Yeşilay, bu uyarıyı basın ve sosyal medya aracılığıyla geniş kitlelere duyurarak konuyla ilgili duyarlılığı artırmak ve bahsi geçen profillerin kapatılması yönünde kamuoyu baskısı oluşturmayı hedeflemektedir.