Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay-Uluslararası Saraybosna Üniversitesi İşbirliği

Yeşilay-Uluslararası Saraybosna Üniversitesi İşbirliği

Bosna Hersek Yeşilay’ı açılış çalışmaları kapsamında Saraybosna’da bulunan Yeşilay Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman Başkanlığındaki Yeşilay heyeti Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzaladı.

Üniversiteye bir ziyaret gerçekleştiren Yeşilay heyetini Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu karşılayarak Üniversite ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Prof. Oğurlu üniversitedeki öğrenciler ve çalışmalar hakkında bilgi vererek yaklaşık 40 ülkeden öğrenci olduğunu ve 20’den fazla ülkeden de öğretim üyesinin üniversitede bulunduğunu söyledi. Üniversite bünyesinde Genç Yeşilay kulübü kurulmasını temenni ettiklerini söyleyen Yeşilay Başkanı Prof. Karaman üniversite ile Türkiye’de uygulanan TBM gibi programların içeriklerinin Boşnakçaya uyarlanması için çalışma başlatmak istediklerini belirtti. Yeni kurulmakta olan Bosna Hersek Yeşilay’ı için de önemli bir içerik desteği sağlayacak olan bu ve benzeri çalışmaların mahiyetine ilişkin bir işbirliği protokolü imzalandı. İşbirliği protokolü Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Bosna Yeşilay’ı Başkanı Prof. Dr. Redzo Causevic, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu tarafından imzalandı.

Ziyaret kapsamında yaklaşık 200 kişilik Uluslararası Saraybosna Üniversitesi öğrenci grubuna bir konuşma yapan Prof. Karaman, Yeşilay’ı ve Yeşilay’ın çalışma ve hedeflerini Üniversite öğrencileri ile paylaşarak Üniversite bünyesinde kurulacak etkili bir Genç Yeşilay kulübü için tüm öğrencilerin katılımını arzuladıklarını belirtti. Karaman konuşmasında “bağımlılık endüstrisi gençlerimizi hedef almaktadır. Bu bir tür işgal gibidir. Genç beyinler bağımlılık endüstrisi tarafından zehirlenmektedir. Bir ülkedeki genç kuşaklara yapılan bu saldırı o ülkenin geleceğine yapılmaktadır” dedi.

Yapılan konuşmalar sonrası imzalanan protokolün ardından Uluslararası Saraybosna Üniversitesi rektörü Prof. Oğurlu, Yeşilay Başkanı Karaman’a bir plaket takdim etti.