Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay üyeleri, ilköğretim okulu öğrencileriyle buluştu

Yeşilay üyeleri, ilköğretim okulu öğrencileriyle buluştu

Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin Adıyaman Şubesi üyeleri "Benim Yeşilay'ım" projesi kapsamında Cumhuriyet İlkokulunda Öğrencilerle buluştu.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Yeşilay Şube Başkanı Hakan Özöncel, Yeşilay Cemiyeti'nin Türkiye'nin en eski cemiyeti olduğunu ve 1920 yılında kurulduğunu belirterek, "Yeşilay'ın hedef kitlesi gençler, mücadele alanları içerisinde özellikle alkol, sigara, madde bağımlılığı ve son yıllarda maalesef giderek artan teknoloji bağımlılığı gelmektedir" dedi.

"Yarınların umudu olan gençleri koruyoruz"
Yeşilay Cemiyeti'nin hedef kitlesi olan gençlere yönelik kötü alışkanlıklar konusunda yıl boyunca eğitimlerin devam ettiğini belirten Özöncel, "Madde bağımlılığı, sigara, alkol, kumar ve teknoloji bağımlılığında asıl olan koruyucu önlemler. Yani bu illetlere müptela olmadan hedef kitlemiz gençleri, yarınlarımız, umutlarımız olan gençleri korumak. "Sağlıklı nesil sağlıklı gelecek" sloganından hareketle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı bu tür zararlı alışkanlıklardan sakınmaları hususunda bilinçlendirmeye yönelik bu projenin şehrimize ve ülkemize katkı sunacağına olan inancımız bizim motivasyonumuzu daha da artırıyor" dedi.

"Ailelere büyük sorumluluk düşüyor"
Bağımlılıktan kurtulmak için rehabilitasyon sürecinin çok emek isteyen bir süreç olduğunun altını çizen Özöncel, "Ancak yüzde 20 rehabilite edebilmekteyiz. Yani şunun altını çizmek istiyorum, önemli olan uyuşturucu madde bağımlılığında önleyici tedbirlerdir. Bu konuda tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ve toplumun her kesiminin sorumluluk alması bizleri mutlu ediyor. Bu mücadelede özellikle ailelere de çok büyük görevler düşmekte; benim çocuğum yapmaz, benim çocuğum akıllıdır gibi öngörüler kesinlikle doğru değil. Çünkü uyuşturucu, kumar, madde, alkol, tütün ve teknoloji bağımlılığı dünyada hızla artmakta. Bu tehlikeden geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı korumalıyız" şeklinde konuştu.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Yeşilay Şubesi tarafından gerçekleştirilen ziyaret sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.