Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay ve ÖNDER bağımlılıklarla mücadele için el ele verdi

Yeşilay ve ÖNDER bağımlılıklarla mücadele için el ele verdi

ÖNDER ve Yeşilay Cemiyeti İmam Hatip Liseli gençlerde, bağımlık konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla işbirliği protokolü yaptı.
Protokole göre İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik olarak eğitim programları, seminer, konferans ve kamp faaliyetleri yürütülecek, İmam Hatiplerde Lise Yeşilay Kulüpleri açılarak aktif hale getirilecek.

Yeşilay Cemiyeti ve ÖNDER İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği bağımlılıklar konusunda toplumda ve özellikle gençlerde farkındalık oluşturmak amacıyla işbirliği protokolü imzaladı. Protokole göre İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik olarak eğitim programları, seminer, konferans ve kamp faaliyetleri yürütülecek, İmam Hatiplerde Lise Yeşilay Kulüpleri açılarak aktif hale getirilecek.

İmzalanan protokol sonrası İmam Hatiplerde, öğrencilerin içinde bulundukları manevi iklim gereği bu tür kötü alışkanlıkların yok denecek kadar az görüldüğünü ifade eden ÖNDER Genel Başkanı Dr. Hüseyin Korkut; “İmam Hatipli gençler bağımlılıklar konusunda Türkiye’nin yeni gülen yüzü olacaklar. Yeşilay Cemiyeti’nin konu üzerindeki profesyonel ve etkili çalışmaları, yoğun destekleri, İmam Hatip Liseli öğrenciler ile buluşturulduğunda gelecek nesillerin daha sağlıklı yetiştiğine şahit olacağız. Sorunların ve ihtiyaçların tespitinin ardından üretilecek projeler, okullarda kurulacak Yeşilay Kulüpleri, öğretmenlere ve öğrencilere ayrı ayrı verilecek eğitim, seminer, konferans, kampların yanı sıra okul içi/okul dışı stantların kurulumu, piknik, gezi gibi organizasyonlar ile öğrencilerin bilgi birikim ve bilinç seviyeleri arttırılacak, böylece sağlıklı bir geleceğin inşa edilmesine vesile olunacaktır. Yeşilay Cemiyetinin yıllardır üzerinde profesyonelce çalıştıkları konuları İmam Hatipli öğrencilerle buluşturmak, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerin daha sağlıklı ve bilinçli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak bizler için bir görevdir” dedi.

Karaman: "Birlikte güzel işlere imza atacağız"

Yapılan işbirliğinin bağımlılıklarla mücadele konusunda çok etkili olacağına inandıklarını söyleyen Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman da; “İçki, uyuşturucu ve sigara bağımlılığı gibi toplumun ve özellikle gençlerin beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıklarla mücadele ülkemizin en önemli sorunlarında biri. Eğer bizler bu sorunlarla yeterince mücadele edemez isek, gelecek nesiller büyük sorunlar yaşayacaktır. Bu nedenle de Yeşilay olarak çok sayıda program yürütüyoruz. Sigara, alkol, uyuşturucu madde bağımlılığı, internet ve ekran bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren alışkanlıklarla mücadele edebilmek için ülkemizin dört bir yanında başlattığımız çalışmalarımızdan önemli sonuçlar elde ediyoruz. Sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da derneklerimiz var. Bu çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.

Karaman, “ÖNDER ile birlikte yapacağımız çalışmalar vesilesiyle farkındalık seviyelerini arttırmayı amaçladığımız gençlerin gönül birliğinde toplumda yer alan bu kötü alışkanlıkları en asgariye indireceğimiz inancındayım” diye konuştu.