Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay ve T.C. Millî Eğitim Bakanlığı İş Birliğiyle Bağımlılıkla Mücadele Çalışmaları Çevrim İçi Platforma Taşınıyor

Yeşilay ve T.C. Millî Eğitim Bakanlığı İş Birliğiyle Bağımlılıkla Mücadele Çalışmaları Çevrim İçi Platforma Taşınıyor

Yeşilay ve T.C. Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle bireylere temel beceri kazandırma amacıyla bağımlılıkla mücadele çalışmaları, çevrim içi platforma taşınıyor.

Yeşilay’ın 2014 yılından bu yana T. C. Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle okullarda milyonlarca öğrenci ve veliye ulaştığı Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM), Halk Eğitim Merkezleri’nde en çok verilen eğitimler arasında yer alıyor. Pandemi sebebiyle bu eğitimlerin kesintiye uğramaması adına; Yeşilay tarafından hazırlanan sağlıklı yaşam, teknoloji bağımlılığı, tütün bağımlılığı, madde bağımlılığı ve alkol bağımlılığı konularındaki dijital içeriklerden hazırlanan 10 adet video “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü” web sitesinde yayınlanıyor. Ayrıca hazırlanan bu 10 adet video tüm Halk Eğitim Merkezleri’nde yetişkinlere yönelik açılan tüm kurslardan önce hangi kurs olduğuna bakılmaksızın kursiyerlere izletilecek.

Halk Eğitim Merkezleri’nde yetişkin eğitimlerinden önce kursiyerlere gösterilerek bağımlılık ve sağlıklı yaşam konusunda yetişkinlerin farkındalıklarının artması sağlanacak.

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ile yapılan iş birliği kapsamında hayata geçirilen çevrim içi platform ile bağımlılık temelli koruyucu-önleyici yöntemler hakkında doğru, güvenilir ve detaylı bilgilere ulaşılabilecek.

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü iş birliği ile Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) danışanlarının sosyal gelişimine yönelik 10 farklı kurs programı geliştirildi.

Yeşilay bünyesinde kurulmuş ve Türkiye’nin 74 ilinde, 92 merkeziyle ücretsiz olarak hizmet veren Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları ile Türkiye genelinde ücretsiz psikoterapi hizmeti veriyor. YEDAM alkol, kumar, madde, teknoloji ve tütün bağımlılığı ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyor. Aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzenlerinin onarılmasını ve ilişkilerinin sağlıklı devam etmesini destekliyor. T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Yeşilay iş birliğiyle; dekoratif ahşap süsleme, ebru, el yapımı sabun, jel mum yapımı, keçe aksesuarları yapımı, kumaş boyama, kumlama tekniği ile resim, misinalı takı yapımı, sanatsal mozaik ve seramik biçimlendirmeden oluşan 10 farklı kurs programı YEDAM danışanlarının sosyal gelişimine katkı sağlaması amacıyla özel olarak geliştirildi.

YEDAM web sitesini ziyaret etmek ve detaylı bilgi almak için tıklayınız.