Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay'ın Amasya Şube Başkanı Büyükbayraktar, öğrencilerle buluştu

Yeşilay'ın Amasya Şube Başkanı Büyükbayraktar, öğrencilerle buluştu

Amasya Üniversitesi Sağlık Gönüllülük Kulübü madde bağımlılığı konulu konferans düzenledi. Konferansa katılan Yeşilay Amasya Şubesi Başkanı Halis Büyükbayraktar, bağımlılıklar konusunda gençleri bilgilendirerek, sigaranın 20.yy'da 100 milyon insanın ölümüne yol açtığına dikkat çekti.

Amasya Üniversitesi Sağlık Gönüllülük Kulübü'nün madde bağımlılığı konulu konferansına katılan Yeşilay Amasya Şubesi Başkanı Halis Büyükbayraktar, öğrencilere bağımlılıklar konusunda bilgi verdi.

20.yy'da 100 milyon ölüm
İpekköy Yerleşkesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Büyükbayraktar, "Sigara insanlarımızı hem madden, hem de manen çöküntüyü uğratır. Sigara, vücudun her kısmına zarar veren binlerce kimyasal içerir. Sadece kullanana değil, dumanına maruz kalana da zarar verir" dedi. Sigaranın 20. yüzyılda 100 milyon insanın ölüme yol açtığını söyledi. Halis Büyükbayraktar, "Yunanca uyku anlamındaki 'narke' kelimesinden gelen ve İngilizce'ye 'narkotik' olarak geçen uyuşturucu sözcüğü uyuşturma özelliği olan, uyuşturan, duymaz hale getiren, tepkisiz, normal yaşamdan kopan demektir. Uyuşturucuların en büyük zararı ve tahribatı beyin ve merkezi sinir sistemi üzerinedir. Sigaranın, alkolün ve uyuşturucunun her dozu zararlıdır. Bağımlı olmaktansa, zincirli köle olmayı yeğlerim" diye konuştu.