Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
“Yeşilay’ın Hakemli Akademik Dergisi ADDICTA Yayın Hayatına Başlıyor!”

“Yeşilay’ın Hakemli Akademik Dergisi ADDICTA Yayın Hayatına Başlıyor!”

Yakın dönemde yüksek lisans ve doktora seviyesindeki akademik çalışmaları desteklemek üzere burs programı başlatan Türkiye Yeşilay Cemiyeti bağımlılıklarla mücadelede bilimsel ve akademik bir dergi yayımlamaya başlıyor. Yeşilay’ın bağımlılık araştırmaları üzerine çıkartılacak olan Addicta: The Turkish Journal on Addictions başlıklı hakemli dergisi Ekim 2014’te yayın hayatına başlıyor.

Bağımlılık araştırmaları ile ilgili akademik çalışmaları yayımlayacak olan Addicta dergisi uluslararası ve disiplinler arası çalışmalar yapmayı, bilimsel çalışmalar için mecra olmayı, bağımlılıklarla ilgili nitelikli tartışmalar üretmeyi ve Türkiye’de bağımlılıklarla ilgili politikaların şekillenmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Bağımlılıklarla ilgili Türkiye’de tek hakemli yayın olma özelliği taşıyan dergide bağımlılık konusunu akademik ve bilimsel çerçevede ele alan ve bağımlılık konusuna pratik açılımlar sağlayan çalışmalara yer verilmesi planlanıyor. Bu çerçevede farklı disiplinlerden özgün araştırmalar, deneysel ve klinik çalışmalar, politika analizleri, vaka bildirimleri, kitap değerlendirmeleri derginin temel çalışma başlıkları arasında yer alacak.

Addicta’da bağımlılık konusunu kuramsal açıdan ele alan ve bağımlılık konusuna pratik açılımlar sağlayan çalışmalara yer veriliyor. Dergide sağlık bilimleri, kriminoloji, adli tıp, psikiyatri gibi tıbbi alanların yanı sıra sosyoloji, psikoloji, din psikolojisi, eğitim bilimleri, hukuk, iletişim, felsefe ve sosyal hizmetler gibi alanlardan özgün araştırmalar, deneysel ve klinik çalışmalar, politika analizleri, vaka analizleri ve kitap değerlendirmeleri yer alacak.

Addicta dergisinin alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar vb. bağımlılıklarla mücadelede önleyici, rehabilite edici ve tedavi ile ilgili halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları üzerine Türkiye’de önemli bilimsel açılımlara kapı aralaması hedefleniyor. İngilizce ve diğer yabancı dillerde de çalışmalar yayımlaması beklenen Addicta dergisinin önümüzdeki dönemde Türkiye’nin bağımlılıklarla mücadele vizyonunda önemli bir boşluğu dolduracağına inanılıyor.

Addicta dergisi ayrıntılı bilgi için http://addicta.yesilay.org.tr/