Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay Tarihi Yarımada Bisiklet Turları, İstanbul’a Renk Katmaya Devam Ediyor

Yeşilay Tarihi Yarımada Bisiklet Turları, İstanbul’a Renk Katmaya Devam Ediyor

Yeşilay’ın 2024 yılı itibariyle her ay düzenlediği Tarihi Yarımada Bisiklet Turu, bu Pazar günü İstanbul'un tarih kokan caddelerinde yaklaşık 200 bisikletsevere ev sahipliği yaptı. Tarihi Yarımada Bisiklet Turu; Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Yeşilay Spor Kulübü, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün iş birliğiyle 14 Nisan Pazar günü İstanbul’da tarihî yarımada güzergâhında tertiplendi.

Katılımcılar, turun başlangıç noktası olan Sepetçiler Kasrı'nın bahçesinde Yeşilay gönüllüleri ve görevliler tarafından sabahın erken saatlerinden itibaren ağırlandılar ve tur öncesinde lezzetli ikramlarla güzel havanın tadını çıkardılar. Saat 10.00 itibariyle, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünün aldığı güvenlik önlemleri eşliğinde Sepetçiler Kasrı’ndan başlayan Yeşilay Tarihi Yarımada Bisiklet Turu, Sarayburnu-Yedikule sahil yolu, Topkapı, Edirnekapı, Ayvansaray, Balat, Eminönü rotasını takip etti. Yaklaşık 1 saat 30 dakika süren 20 kilometrelik tur güzergâhı, başlangıç noktasında son buldu. Yeşilay’ın bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Yeşilay Tarihi Yarımada Bisiklet Turu, katılımcılarına İstanbul’un tarihî dokusunun eşlik ettiği güzel havanın tadını çıkarma fırsatı sundu.

Yeşilay her ay hem tarihî yarımada güzergâhında hem de Caddebostan-Maltepe güzergâhında bisiklet turlarıyla bisikletseverleri buluşturmaya devam ediyor. Bu ayki Yeşilay Caddebostan Bisiklet Turu, 21 Nisan 2024 Pazar günü düzenlenecek. Ayrıca 11. Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu da 5 Mayıs 2024 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı düzenlenecek. Yeşilay bu etkinliklerle hem spor bilincini teşvik etmeyi hem de bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşamın önemine dikkat çekmeyi amaçlıyor.