Background Image
Previous Page  43 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 43 / 52 Next Page
Page Background

Limonata taze sıkılmış

limonlarla yapılmalıdır ve

vitamin kaybını önlemek

için çok fazla bekletilmeden

tüketilmelidir.

3

Suyu ve sıktığımız

limon suyunu bu

karışıma döküp,

karıştırdık.

4

Hazırladığımız

karışımı buzdolabına

koyup soğumasını

bekledik.

5

6

Karışımın

suyunu süzgeç

yardımıyla süzerek

bir sürahiye

doldurduk.

Annem bana,

‘’Limonatayı sen süsle’’

dedi. Ben de içine

birazcık limon parçaları

ve nane yaprakları attım.

C vitamini deposudur.

Vücudu hastalıklara karşı dirençli hale getirir.

Vücuttaki zararlı maddeleri atmaya yardımcı olur.

Sıcak havalarda serinlik sağlar.

Güç ve enerji verir.

Anneme, bizlere bu uyarısı için

ve limonata yapımında bana

yardım ettiği için teşekkür

ettim ve ona limonatanın

faydalarını araştırıp

öğreneceğime söz verdim.

Neler öğrenmişim, bakalım mı?

41

Mavi Kırlangıç - Nisan