Background Image
Previous Page  7 / 36 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 7 / 36 Next Page
Page Background

Afiyet olsun !

Meyve tüketimi

hakkında öneriler

Sevilerek yenirim,

keyifle tükenirim

Sarıdır, bal gibidir;

şekli hilâl gibidir: Muz

Sarı sarı sarkar,

düşerim diye korkar:

Armut

Pazardan aldım bir tane,

eve geldim bin tane: Nar

A, B, C vitaminleri ve potasyum

içerir. Vücut direncine ve sindirime

yardımcı olur, enerji verir.

A, B ve C vitaminleri

bakımından zengin

olan armut sindirim ve

bağışıklık sistemine

katkı sağlar. Zihin

yorgunluğuna iyi gelir.

Vücut direncimizi arttırır,

kan yapar, yorgunluğu giderir,

enerji verir. A, B2 ve C

vitaminleri içerir.

İşte C vitamini zengini bir meyve

daha: Mandalina! Mandalina içerdiği

vitaminlerle soğuk algınlığı, grip gibi

hastalıklara karşı vücut direncimizin

artmasına yardımcı olur.

Arkadaşlar, meyvelerin sizlere daha fazla fayda sağlaması için

önerilerimiz olacak. Bakalım bunlar nelermiş?

Meyvelerin taze olmasına dikkat etmeliyiz.

Meyveleri yıkamayı unutmamalıyız.

Meyvelerin yenilebilen kabuklarını soymamalıyız. Çünkü bir çok vitamin meyvelerin

dış kabuklarında ya da kabukların hemen altında bulunur.

Meyvelerin suyunu sıkıp içebiliriz.

Vitamin kaybı olmaması için meyve suyunu bekletmeden tüketmeliyiz.

Meyveleri yemeklerden iki saat önce ya da iki saat sonra yemeliyiz.

Yeşilay Çocuk-Ocak 5