Background Image
Previous Page  32 / 36 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 32 / 36 Next Page
Page Background

Keçiboynuzu

Keçiboynuzu nedir?

Faydaları nelerdir?

keçiboynuzuyla

neler yapılır?

Nasıl yenir?

Arkadaşlar, bu sayfamızda

meyvesi tatlı, bir adı da ‘’harnup’’

olan keçiboynuzu ağacını

tanıtacağız. Haydi, başlayalım!

Keçiboynuzu, 10 metreye kadar

uzayabilen, kışın yapraklarını dökmeyen

ve meyvesi baklaya benzeyen, daha çok

Akdeniz kıyılarında yetişen bir ağaçtır.

Keçiboynuzunun faydalarından bazıları

şunlardır:

Sütün üç katı kalsiyuma sahip olmasıyla

kemik gelişimine olumlu katkısı olabilir.

İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe,

gribe ve kansızlığa karşı faydalı olabilir.

Sürekli nefes darlığı çekenlere

keçiboynuzu pekmezi iyi gelebilir.

Mideyi güçlendirir.

İçeriğindeki mineral ve vitaminlerle

dişlere iyi gelebilir.

Toz haline getirilip, kakao

yerine kullanılır.

Su ile kaynatılıp, suyu

içilir.

Keçiboynuzundan pekmez

de yapılıp kahvaltılarda

tüketilir.

Meyveleri ilaç yapımında

kullanılır.

Tohumları hayvanlara ve

özellikle koşu atlarına

yedirilir.

Keçiboynuzunun meyvesi sert

olduğundan dişlere zarar vermesin

diye dikkatli yenmelidir.

Yeşilay Çocuk-Şubat

30