REYHANLI MEYVE SALATASI
●
5 dal reyhan
●
2 adet şeftali
●
10 adet kayısı
●
1 küçük salkım beyaz üzüm
●
3 adet kivi
●
10 adet çilek
●
20 adet kiraz
Üzerine:
Yarım portakalın suyu
MEYVELERİN
tümünü yıkayıp sularının süzülmesi
için süzgeçte bekletin. Şeftali ve kayısıları ikiye
bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra kuşbaşı
doğrayın. Üzümü tanelerine ayırıp ikiye bölün.
Kivilerin kabuklarını soyup arzunuza göre doğrayın.
Çilekleri dörde bölün. Tümmeyveleri servis tabağına
alın. Üzerine yapraklarına ayrılmış reyhan ekleyip
harmanlayın. Portakal suyu gezdirip servis yapın.
FESLEĞENLİ VE DOMATES SOSLU
MAKARNA
●
1 paket makarna
●
6-7 dal fesleğen
●
Yarım kilo kiraz domates
●
5 çorba kaşığı zeytinyağı
●
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
●
Yeteri kadar su
●
Tuz, karabiber
●
Parmesan peyniri
MAKARNAYI
tuzlu suda haşlayıp süzün. Diğer
taraftan zeytinyağını bir tavaya alıp, üzerine
ikiye bölünmüş kiraz domates, sirke, tuz ve
karabiber ilave edin. Kısık ateşte domates yarı
yarıya yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp,
yapraklarına ayırdığınız ya da ince kıydığınız
fesleğeni sosa ilave edip karıştırın. Makarnayı
servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin.
Parmesan peyniri ilave ederek servis yapın.
yesilay.org.tr
75
YEŞiLAY
•
AĞUSTOS 2015