Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  71 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 71 / 84 Next Page
Page Background

KIZILCIK VE KIRMIZI ERİK MARMELADI

Bir buçuk kg olgun kızılcık

1 kg kırmızı erik

5 çorba kaşığı su

5 su bardağı toz şeker

4 çorba kaşığı limon suyu

PORTAKALLI ELMA-ARMUT MARMELADI

1 kg golden elma ve 2 kg akça armut

10 çorba kaşığı su

3 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

Beş buçuk su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı karanfil

2 adet çubuk tarçın

4 çorba kaşığı limon suyu

Kızılcıkları

yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine 3 çorba kaşığı su

ekleyip yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alın ve ılıtın. Diğer

taraftan erikleri de yıkayın. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra

dilimleyin ve başka bir tencereye alıp üzerine 2 çorba kaşığı su

ekleyin. Yumuşayana dek pişirin ve ılıtın. Kızılcıklar ılındıktan

sonra süzgeçten geçirip, çekirdeklerini ayırın ve yeniden ten-

cereye alın. Erikler ılındıktan sonra blenderden geçirin ve kızıl-

cığın üzerine katın. Tencereye toz şeker ekleyin. Kısık ateşte

dibi tutmasın diye arada bir karıştırarak 1 saat pişirin. Üzerine

limon suyunu katın. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.

Soğutup temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Kuru ve serin bir

yerdemuhafaza edin.

Elmaların

kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını çıkarın ve bir

tencereye alın. Armutların da saplarını kesip çekirdek yatakla-

rını çıkarın ve elmaların üzerine ekleyin. Tencereye suyu katın

ve kapağını kapatın. Kısık ateşte, dibinin tutmaması için arada

bir karıştırarakmeyveler yumuşayana dek pişirin. Ilındıktan

sonra karışımı blenderden geçirip, yeniden tencereye alın.

Üzerine rendelenmiş portakal kabuğu, toz şeker, karanfil

ve tarçın ilave edin. Kısık ateşte arada bir dibi tutmasın diye

karıştırarak 45 dakika pişirin. Limon suyunu ilave edin. Birkaç

dakika daha pişirip ocaktan alın. Çubuk tarçınları içinden alın.

Soğuyunca temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Serin ve

güneş almayan bir yerde saklayın.

yesilay.org.tr

71

YEŞiLAY

EKİM 2016