Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  74 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 74 / 84 Next Page
Page Background

KÜLTÜR

GASTRONOMİ

BİBERLİ TARİFLER

BİBER SEVEN OKURLARIMIZ BU AY BAYRAM YAPACAK.

SOFRALARINIZI ŞENLENDİRECEK, İŞTAHINIZI ARTIRACAK

BİBERLİ TARİFLER SUNUYORUZ. HEM LEZZETLİ HEM DE

BU SICAK HAVALARDA AĞIRLIK YAPMAYACAK TARİFLERİ

SUNMASI BİZDEN ,DENEMESİ SİZDEN…

1'er adet kırmızı ve sarı biber

300 gram kıyma, 1 adet soğan

Bir çorba kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

2-3 dal maydanoz

Bir buçuk çorba kaşığı taze ya da kuru mercanköşk

2 çorba kaşığı sirke

Yarım su bardağı su, tuz, karabiber

Kızartma için sıvı yağ

KIRMIZI

ve sarı biberi bir parmak kalınlığında halkalar halinde

doğrayın. Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş

soğan, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, mercanköşk,

sirke, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.

Üzerine azar azar su ilave edip yoğurun. Buzdolabında yarım

saat dinlendirin. Daha sonra harçtan büyük parçalar koparıp

düz bir zemine koyduğunuz biber halkalarının içine tam olarak

yerleştirin. Bir tavaya sıvı yağ koyup kızdırın. Biberli köftelerin

her iki tarafını da kızartıp servis yapın.

BİBER HALKASINDA KÖFTE

yesilay.org.tr

74

YEŞiLAY

EYLÜL 2015