Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  77 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 77 / 84 Next Page
Page Background

HAZİRAN 2018 77

FINDIKLI ŞEKERPARE

(36 adet)

1’er çay bardağı süt ve

tozşeker

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı toz fındık

125 gram oda sıcaklığında

tereyağı

1’er paket kabartma tozu ve

vanilya

7 çay bardağı un

2 adet yumurta

Üzeri için:

Fındık

Şerbeti için:

3 su bardağı tozşeker

3 su bardağı su

Şerbet

için tozşeker ve suyu, tozşeker eriyene dek kaynatın.

Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tatlı için yumurtaların akını ve

sarısını ayırın. Un ve 1 yumurtanın sarısı hariç kalan malzemeyi

karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yavaş yavaş

un ilave edin. Hamurdan bezeler koparıp avucunuzda yuvarlayın.

Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan yumurta sarısını çırpıp

üzerlerine sürün. Ortalarına 1’er adet fındık yerleştirip önceden

ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp

üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.

CEVİZLİ EV BAKLAVASI

(15-20 kişilik)

1 adet yumurta

1 su bardağı süt

125 grammargarin

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım limonun suyu

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Açmak için:

1 paket mısır nişastası

Araları için:

500 gram çekilmiş ceviz

Üzerine:

250 gram tereyağı

Şerbeti için:

6 su bardağı tozşeker

6 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Öncelikle

şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın.

Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon suyunu ekleyip birkaç

dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Baklava için yumurta,

süt, eritilip ılıtılmış margarin, tuz ve limon suyunu karıştırın. Un ve

kabartma tozunu eleyerek hamura ilave edip yoğurun. Yoğurduğunuz

hamuru yarım saat dinlendirin ve 5 eşit parçaya ayırın. Ayırdığınız

her parçadan 10 beze elde edin (toplam 50 beze olacak). Nişastayı

çukur bir kaseye alın ve 10 adet bezeyi içine katın. Her bir bezeyi

düz bir tezgahta çay tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına nişasta

serperek üst üste dizipmerdane veya oklava yardımıyla tepsi

büyüklüğünde açın. Yağlanmış tepsiye yayıp üzerine cevizin 1/5’ini

serpin. Diğer hamurlar bitinceye dek aynı işlemi tekrarlayın. En son

katı yerleştirdikten sonra baklava dilimi şeklinde kesin. Erittiğiniz

tereyağını üstüne gezdirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri

kızarana kadar pişirin. Baklavayı soğutup soğuk şerbeti üzerine

gezdirin. Baklava şerbeti çekince servis yapın.