10 dilim
l
3 adet yumurta+1 adet yumurtanın akı
l
1 su bardağı un
l
1 su bardağından 1 çorba kaşığı eksik toz şeker
l
Yarım çorba kaşığı kabartma tozu
l
Yarım su bardağı portakal suyu
l
4 çorba kaşığı sıvı yağ
l
1 paket vanilya
l
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Sos için:
l
1 paket (80 gram) bitter çikolata
l
Yarım su bardağı krema
l
Yarım çorba kaşığı ince kıyılmış portakal kabuğu
YUMURTALARIN akını ve sarısını ayırın. Ayrı bir yerde un,
toz şeker ve kabartma tozunu karıştırın. Yumurta sarısı,
portakal suyu, sıvı yağ, vanilya ve portakal kabuğu
ekleyip, karıştırın. Yumurta aklarını bir tutam tuzla, kar
haline gelene dek çırpın. Daha sonrametal bir kaşıkla
yavaşça unlu karışıma ekleyin. Hamuru, yağlanmış
ortası delikli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170
derece fırında 50-55 dakika pişirin. Kalıbı ters çevirip,
keki bu şekilde soğutun. Sos için çikolatayı benmari
usulü eritin. Krema ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp,
portakal kabuğu ekleyin. Sosu kekin üzerine gezdirin.
Portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın.
PORTAKALLI SÜNGER KEK
yesilay.org.tr
73
YEŞiLAY
•
MART 2016