BUĞDAY SALATASI
(6 kişilik)
●
1 su bardağı aşurelik buğday
●
Yarımsu bardağı yeşil mercimek
●
3 adet kornişon turşu
●
1 adet salatalık
●
1 çay bardağı konservemısır
●
3-4 adet kiraz domates
●
2-3 adet erik turşusu
●
1 çay bardağı ceviz içi
●
6 dal taze fesleğen
●
10-12 dal maydanoz
●
10dal dereotu
●
5-6 dal nane
●
Tuz
●
Pulbiber
KREMA SOSLU MEVSİM SALATASI
(4 kişilik)
●
300grammantar
●
200gramsemizotu
●
1 adet kırmızı soğan
●
2 adet küçük boy turp
●
8-10 dal dereotu
●
1 adet domates
●
2 çorba kaşığı konservemısır
●
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
●
1 çorba kaşığı sıvı yağ
●
2 adet sivri biber
●
3 çorba kaşığı balzamik sirke
●
Yarım limonun suyu
Kremalı sos için:
●
1 çay bardağı krema
●
1 diş dövülmüş sarımsak
●
1 çorba kaşığı zeytinyağı
●
Tuz
Sosu için:
●
Yarım limonunsuyu
●
Yarımçaybardağı zeytinyağı
Buğday
vemercimeği bir gece öncesinden ayrı kaplarda
ıslatın. Ertesi gün ayrı ayrı haşlayıp süzün. Soğuk sudan
geçirdikten sonra servis kabına alın. İçine küp doğranmış
kornişon turşuyla salatalık, mısır, dörde kesilmiş kiraz
domates, erik turşusu, ceviz, kıyılmış fesleğen, maydanoz,
dereotu ve nane katın. Tuzunu ve pulbiberini ayarlayın.
Tümmalzemeyi karıştırın. Sos için zeytinyağı ve limon
suyunu bir kapta karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
Salata
içinmantarı yıkayınvezarını soyun. Küpşeklinde
doğrayınve limonluaz suda5dakikahaşlayıpsüzün. Salata
kasesinealdığınızmantarınüzerinesemizotuyaprağı, piyazlık
doğranmışsoğan, dilimlenmiş turpve iri kıyılmışdereotunu
gelişigüzel yerleştirin. Domatesinçekirdeğini çıkarıpküp
şeklindedoğrayınvemısırlabirliktesalatayaekleyin. Dolmalık
fıstığı sıvı yağdahafif rengi dönenekadar kavurduktansonra
sebzelere ilaveedin. Balzamiksirkeyle limonsuyunukarıştırıp
üzerinegezdirin. Sos içinderinbir kaptakrema, sarımsak, zey-
tinyağı ve tuzukarıştırıpensonsalatayakatın. Tatlarınbirbirine
karışması için tümmalzemeyi karıştırınvebiberlesüsleyip
servisyapın.
yesilay.org.tr
73
YEŞiLAY
•
MART 2017