Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  70 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 70 / 84 Next Page
Page Background

KÜLTÜR

GASTRONOMİ

L AL E DAĞ K I R AN

F Ü S U N G ÜME L İ

HA Z I R L AYAN

FOTOĞ R AF L AR

EVDEPİKNİK

AÇIK HAVANIN KEYFİNİ PİKNİK YAPARAK ÇIKARMAK İSTİYORSANIZ

İNCİ ÖZGÖZ’ÜN PRATİK TARİFLERİ İLE YORULMADAN NEFİS

LEZZETLER HAZIRLAYABİLİRSİNİZ.

IZGARA KÖFTE

Malzemeler

:

1 kg köftelik kıyma

1 beyaz soğan

1 çorba kaşığı galeta unu

Birkaç dal kıyılmış maydanoz

Birkaç dal kıyılmış taze nane

Tuz, kimyon, karabiber

Servis için: Ekmek, kırmızı biber sosu, 2 kabak, 2 soğan

Hazırlanışı:

Kıymayı çukur bir kaba aktarın. Rendelenip suyu süzülmüş soğanı, galeta ununu, çok ince kıyılmış yeşillikleri,

tuzu ve baharatı ekleyerek yoğurun. Karışımdan istediğiniz büyüklükte köfteler elde edin. Izgarada kızartın. Ekmeğin arasına

marketlerden hazır alabileceğiniz kırmızı biber sosunu sürün. Soyup dilimlediğiniz kabakları ve soğan halkalarını da ızgarada

kızartın. Kırmızı biber sosunun üzerine köfteleri, onun üzerine de kabak ve soğan dilimlerini yerleştirerek servis yapın.

yesilay.org.tr

70

YEŞiLAY

MAYIS 2015