KÜLTÜR
GASTRONOMİ
L AL E DAĞ K I R AN
F Ü S U N G ÜME L İ
HA Z I R L AYAN
FOTOĞ R AF L AR
EVDEPİKNİK
AÇIK HAVANIN KEYFİNİ PİKNİK YAPARAK ÇIKARMAK İSTİYORSANIZ
İNCİ ÖZGÖZ’ÜN PRATİK TARİFLERİ İLE YORULMADAN NEFİS
LEZZETLER HAZIRLAYABİLİRSİNİZ.
IZGARA KÖFTE
Malzemeler
:
1 kg köftelik kıyma
●
1 beyaz soğan
●
1 çorba kaşığı galeta unu
●
Birkaç dal kıyılmış maydanoz
●
Birkaç dal kıyılmış taze nane
●
Tuz, kimyon, karabiber
●
Servis için: Ekmek, kırmızı biber sosu, 2 kabak, 2 soğan
Hazırlanışı:
Kıymayı çukur bir kaba aktarın. Rendelenip suyu süzülmüş soğanı, galeta ununu, çok ince kıyılmış yeşillikleri,
tuzu ve baharatı ekleyerek yoğurun. Karışımdan istediğiniz büyüklükte köfteler elde edin. Izgarada kızartın. Ekmeğin arasına
marketlerden hazır alabileceğiniz kırmızı biber sosunu sürün. Soyup dilimlediğiniz kabakları ve soğan halkalarını da ızgarada
kızartın. Kırmızı biber sosunun üzerine köfteleri, onun üzerine de kabak ve soğan dilimlerini yerleştirerek servis yapın.
yesilay.org.tr
70
YEŞiLAY
•
MAYIS 2015