Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  75 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 75 / 84 Next Page
Page Background

AĞUSTOS 2017 75

ZEYTİNLİ EKMEK

(8 adet)

1 kg tam buğday unu

1 paket instant maya

Bir tutam toz şeker

Bir tutam tuz

İki buçuk su bardağı ılık su

Bir buçuk su bardağı

kıyılmış siyah zeytin

TAVA BÖREĞİ

(4-6 kişilik)

İki buçuk su bardağı un 1/4

paket yaş maya

(1 paket 42 gram)

Yarımşar su bardağı süt,

yoğurt ve sıvı yağ

1 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

Harç için:

1 adet soğan

200 gram kıyma

2 çorba kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı tuz

Unu eleyip geniş bir kaba alın. Üzerine maya, toz şeker ve tuz ilave

edip karıştırın. Azar azar su ekleyerek hamuru yoğurun. Zeytinleri

ve kekiği ilave edin. Hamurun üzerini kapatıp 10-15 dakika sıcak bir

yerde mayalandırın. Daha sonra yeniden yoğurup 8 parçaya ayırın.

Her parçaya ekmek formu verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine

yerleştirin. Üzerlerini bıçakla çizip çörek otu serpin. Tepsinin üzerine

bir bez örtüp bu şekilde 10 dakika daha mayalandırın. Önceden

ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından

aldıktan sonra kurumaması için üzerine nemli bir bez örtün.

Dilimleyerek servis yapın.

Unun ortasını havuz gibi açıp yaş maya, süt, yoğurt, sıvı yağ, tuz

ve yumurta ekleyin. İyice yoğurup iki eşit parçaya ayırın. Tava

genişliğinde açıp kenara alın. Harç için kıyılmış soğanı sıvı yağda

soteleyin. Kıyma ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberini

ayarlayın. Hamurun bir parçasını yapışmaz yüzeyli tavaya yerleştirin.

Üzerine harç yayıp ikinci hamurla kapatın. Kısık ateşte önlü arkalı

kızartın. Dilimleyip servis yapın.

Yarım su bardağı kıyılmış

yeşil zeytin

5-6 dal kıyılmış kekik

Üzerine:

Çörek otu