AĞUSTOS 2017 75
ZEYTİNLİ EKMEK
(8 adet)
●
1 kg tam buğday unu
●
1 paket instant maya
●
Bir tutam toz şeker
●
Bir tutam tuz
●
İki buçuk su bardağı ılık su
●
Bir buçuk su bardağı
kıyılmış siyah zeytin
TAVA BÖREĞİ
(4-6 kişilik)
●
İki buçuk su bardağı un 1/4
paket yaş maya
(1 paket 42 gram)
●
Yarımşar su bardağı süt,
yoğurt ve sıvı yağ
●
1 adet yumurta
●
1 çay kaşığı tuz
Harç için:
●
1 adet soğan
●
200 gram kıyma
●
2 çorba kaşığı sıvı yağ
●
1 çay kaşığı karabiber
●
Yarım çay kaşığı tuz
Unu eleyip geniş bir kaba alın. Üzerine maya, toz şeker ve tuz ilave
edip karıştırın. Azar azar su ekleyerek hamuru yoğurun. Zeytinleri
ve kekiği ilave edin. Hamurun üzerini kapatıp 10-15 dakika sıcak bir
yerde mayalandırın. Daha sonra yeniden yoğurup 8 parçaya ayırın.
Her parçaya ekmek formu verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine
yerleştirin. Üzerlerini bıçakla çizip çörek otu serpin. Tepsinin üzerine
bir bez örtüp bu şekilde 10 dakika daha mayalandırın. Önceden
ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından
aldıktan sonra kurumaması için üzerine nemli bir bez örtün.
Dilimleyerek servis yapın.
Unun ortasını havuz gibi açıp yaş maya, süt, yoğurt, sıvı yağ, tuz
ve yumurta ekleyin. İyice yoğurup iki eşit parçaya ayırın. Tava
genişliğinde açıp kenara alın. Harç için kıyılmış soğanı sıvı yağda
soteleyin. Kıyma ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberini
ayarlayın. Hamurun bir parçasını yapışmaz yüzeyli tavaya yerleştirin.
Üzerine harç yayıp ikinci hamurla kapatın. Kısık ateşte önlü arkalı
kızartın. Dilimleyip servis yapın.
●
Yarım su bardağı kıyılmış
yeşil zeytin
●
5-6 dal kıyılmış kekik
Üzerine:
●
Çörek otu