EYLÜL 2017 75
DOMATESLİ PİZZA
(6-8 adet)
Hamuru için:
●
2 su bardağı un
●
1 çay kaşığı instant maya
●
1 çay bardağı süt
●
2 çorba kaşığı zeytinyağı
●
Yeteri kadar su
●
Tuz
Sos için:
●
Yarım çay bardağı süt
●
1 çorba kaşığı tepeleme salça
HURMALI KURABİYE
(8-10 kişilik)
Hamuru için:
●
2 su bardağı un
●
1 çay bardağı toz
Antep fıstığı
●
1 çay bardağı pudra şekeri
●
1 paket vanilya
●
1 paket kabartma tozu
●
1 adet yumurtanın akı
●
125 gram oda sıcaklığında
margarin
Harç için:
●
1 adet küp doğranmış
portakal kabuğu
●
250 gr kıyılmış hurma
●
1 kahve fincanı file
Antep fıstığı
Un
ve instant mayayı karıştırıp geniş bir kaba alın. Ortasını havuz
şeklinde açıp süt, zeytinyağı ve tuz ekleyerek yoğurun. Azar azar su
ilave ederek kulakmemesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
Hamurumerdane yardımıyla açıp yağlanmış pizza kabına
yerleştirin. Sosu için süt ve salçayı karıştırın, açtığınız hamurun
üzerine sürün. Kiraz domatesleri ikiye bölün. Diğer domatesleri
soyup dilimleyin. Mozzarella peynirini de dilimleyin. Pizzanın
üzerine bir dilimdomates, bir dilimmozzarella peyniri olacak
şekilde dizin. Ortasında kalan boşluğa kiraz domatesleri koyun.
Üzerine zeytinyağı sürün. Tuz ve kekik serpin. Önceden ısıtılmış 180
derece fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Unu
havuz şeklinde açın. Unun üzerine Antep fıstığı, pudra şekeri,
vanilya ve kabartma tozu ekleyin. Havuzun ortasına yumurta ve küp
doğranmış margarin koyun. Kenarlardaki unlu karışımdan azar azar
ortaya alarak yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Harç
için hurma, file Antep fıstığı ve portakal kabuğunu harmanlayın.
Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparın. Ortalarına harçtan
pay edip elinizde yuvarlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında
pembeleşene dek pişirin.
Üzerine:
●
4 adet orta boy domates
●
8-10 adet kiraz domates
●
2 top mozzarella peyniri
●
1 çorba kaşığı zeytinyağı
●
Tuz
●
Kekik