kültür
patates yapıyoruz. Bir de sebze
ağımız var. O yüzden de bizim
menülerimiz iftar için çok uygun
menüler. Türk mutfağı, iftar için
çok uygun.
Et yemekleri önemli bir yer
tutuyor Ramazan’da. Ama
ağıra kaçmamak gerekiyor. İşin
doğrusu nedir? Nasıl beslenmek
gerekiyor?
Eğer iftarımızı et restoranlarında
yapmak istiyorsak ki, çoğunlukla
bu şekilde oluyor ülkemizde,
önce midemizi hazırlamamız
lazım. Çünkü uzun süre midemiz
aç kalıyor. O yüzden de birden
etle mideyi buluşturmamak
lazım. Başlangıç genellikle
çorba iledir. Mesela ilik suyu
R
amazan'ın yemek
kültürü açısından
en bilinen özelliği
iftar sofralarındaki çeşitlilik
ve bolluktur. Burada sebze,
karbonhidrat ve protein açısından
nasıl bir dengeleme yapmak
gerekir?
Öncelikle herkese hayırlı
Ramazanlar diliyorum. Gün
boyu bir şey yemediğimiz için
haliyle iftar da çok önemli
bir boyut kazanıyor. Türk
mutfağı, çeşitlilik açısından çok
zengin bir mutfak ve gelenek.
Karbonhidrat, protein ve
sebze; hepsini barındırıyoruz
kendi menümüzde. Yani ne
var; et bildiğiniz gibi protein,
bunun yanında haşlama
TÜRKMUTFAĞI
İFTAR İÇİN ÇOK UYGUN
Kardeşliğin, sevginin, paylaşmanın doruğa çıktığı mübarek Ramazan ayı
başladı. Ramazan, on bir ayın sultanıysa, iftar sofrası da sofraların sultanı. Etin
ustası Gürkan Şef, bizleri sağlıklı iftar ve sahur sofralarıyla ilgili aydınlatıyor.
Gürkan Şef:
Yeşilay
66