Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  66 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 66 / 84 Next Page
Page Background

kültür

patates yapıyoruz. Bir de sebze

ağımız var. O yüzden de bizim

menülerimiz iftar için çok uygun

menüler. Türk mutfağı, iftar için

çok uygun.

Et yemekleri önemli bir yer

tutuyor Ramazan’da. Ama

ağıra kaçmamak gerekiyor. İşin

doğrusu nedir? Nasıl beslenmek

gerekiyor?

Eğer iftarımızı et restoranlarında

yapmak istiyorsak ki, çoğunlukla

bu şekilde oluyor ülkemizde,

önce midemizi hazırlamamız

lazım. Çünkü uzun süre midemiz

aç kalıyor. O yüzden de birden

etle mideyi buluşturmamak

lazım. Başlangıç genellikle

çorba iledir. Mesela ilik suyu

R

amazan'ın yemek

kültürü açısından

en bilinen özelliği

iftar sofralarındaki çeşitlilik

ve bolluktur. Burada sebze,

karbonhidrat ve protein açısından

nasıl bir dengeleme yapmak

gerekir?

Öncelikle herkese hayırlı

Ramazanlar diliyorum. Gün

boyu bir şey yemediğimiz için

haliyle iftar da çok önemli

bir boyut kazanıyor. Türk

mutfağı, çeşitlilik açısından çok

zengin bir mutfak ve gelenek.

Karbonhidrat, protein ve

sebze; hepsini barındırıyoruz

kendi menümüzde. Yani ne

var; et bildiğiniz gibi protein,

bunun yanında haşlama

TÜRKMUTFAĞI

İFTAR İÇİN ÇOK UYGUN

Kardeşliğin, sevginin, paylaşmanın doruğa çıktığı mübarek Ramazan ayı

başladı. Ramazan, on bir ayın sultanıysa, iftar sofrası da sofraların sultanı. Etin

ustası Gürkan Şef, bizleri sağlıklı iftar ve sahur sofralarıyla ilgili aydınlatıyor.

Gürkan Şef:

Yeşilay

66