Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  74 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 74 / 84 Next Page
Page Background

GASTRONOMİ

NOHUT SALATASI

(4kişilik)

2 su bardağı nohut

2 adet dolmalık kırmızı biber

1 adet yeşil biber

1 demetmaydanoz

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet limon suyu

2 çorba kaşığı nar ekşisi

Tuz

Karabiber

TABBULE

(2-4 kişilik)

2 demetmaydanoz

1 demet nane

2 adet domates

1 su bardağı esmer bulgur

1 adet limon

Tuz

2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

4 adetmarulun ortası

Nohudu

akşamdan ıslatıpertesi günsuyunusüzün. 3subardağı

suekleyiphaşlayın. Ocaktanalıp tencereninkapağı açıkolarak

soğumayabırakın. Kıyılmışbiber vemaydanoz ilaveedipkarış-

tırın. Sos içinzeytinyağı, limonsuyu, nar ekşisi, tuzvekarabiberi

karıştırın. Sosunohudaekleyipharmanlayın. Servis tabağına

alıpservisyapın.

Kıyılmış

maydanoz, nane ve küp doğranmış domatesi

harmanlayın. Tuzunu ayarlayın. Ayrı bir yerde esmer bulgur,

limon suyu ve zeytinyağını karıştırın. Bulguru karışımın üze-

rine serpiştirin. Arzuya göre kıyılmışmarul ve küp doğranmış

domatesle servis yapın.

yesilay.org.tr

74

YEŞiLAY

MART 2017

KÜLTÜR