GASTRONOMİ
NOHUT SALATASI
(4kişilik)
●
2 su bardağı nohut
●
2 adet dolmalık kırmızı biber
●
1 adet yeşil biber
●
1 demetmaydanoz
●
2 çorba kaşığı zeytinyağı
●
1 adet limon suyu
●
2 çorba kaşığı nar ekşisi
●
Tuz
●
Karabiber
TABBULE
(2-4 kişilik)
●
2 demetmaydanoz
●
1 demet nane
●
2 adet domates
●
1 su bardağı esmer bulgur
●
1 adet limon
●
Tuz
●
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
●
4 adetmarulun ortası
Nohudu
akşamdan ıslatıpertesi günsuyunusüzün. 3subardağı
suekleyiphaşlayın. Ocaktanalıp tencereninkapağı açıkolarak
soğumayabırakın. Kıyılmışbiber vemaydanoz ilaveedipkarış-
tırın. Sos içinzeytinyağı, limonsuyu, nar ekşisi, tuzvekarabiberi
karıştırın. Sosunohudaekleyipharmanlayın. Servis tabağına
alıpservisyapın.
Kıyılmış
maydanoz, nane ve küp doğranmış domatesi
harmanlayın. Tuzunu ayarlayın. Ayrı bir yerde esmer bulgur,
limon suyu ve zeytinyağını karıştırın. Bulguru karışımın üze-
rine serpiştirin. Arzuya göre kıyılmışmarul ve küp doğranmış
domatesle servis yapın.
yesilay.org.tr
74
YEŞiLAY
•
MART 2017
KÜLTÜR