ENGİNARLI PUF BÖREĞİ
(4 kişilik)
●
2 adet enginar
●
Yeteri kadar su
●
Yarım limonun suyu
●
1 adet orta boy soğan
●
1 çorba kaşığı tereyağı
●
3 çorba kaşığı zeytinyağı
●
1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
●
1’er tutamkarabiber, kekik,
kimyon, pulbiber, tuz
ENGİNAR YATAĞINDA SEMİZOTU
(4kişilik)
●
4 adet enginar
●
1 demet semizotu
●
Yarım limon +1 çorba kaşığı limon suyu
●
1 çorba kaşığı toz şeker
●
1 su bardağı su
●
3 çorba kaşığı zeytinyağı
●
1 adet soğan
●
2 adet havuç
●
8-10 adet siyah zeytin
●
1 diş kıyılmış sarımsak
●
Tuz
Enginarları
limonsuyueklenmiş sudayumuşayanakadar
haşlayın. Diğer taraftanhamuru içinunugenişbir kabaalın.
Üzerinesıvı yağ, yaşmaya, toz şeker ve tuz ilaveedin. Azar
azar suekleyerekkulakmemesindenbirazdahayumuşak
bir hamur hazırlayın. Hamurunüzerinenemli bir bezörterek
yarımsaat dinlendirin. Haşlanmışenginarları küpdoğrayın. So-
ğanı incekıyın. Tereyağını vezeytinyağını bir tavayaalıpüzerine
soğan, enginar, ceviz, baharat ve tuzkatıpsoteedin. Kenara
alıp ılıtın. Dinlenenhamurdancevizbüyüklüğündeparçalar
koparıpkahve tabağı büyüklüğündeaçın. İçlerinehazırladığınız
harçtankoyupyarımayşeklindekapatın. Kenarınaparma-
ğınızlabastırıpyapıştırın. Kenarlarını hamur ruletiylekesin.
Börekleri kızgınyağdaönlüarkalı pişiripservisesunun.
Temizlenmiş
enginarları yarım limonlaovduktansonra ten-
cereyedizinveüzerine toz şeker, su, tuzekleyin. 20dakika
haşladıktansonraocaktanalın. Zeytinyağını bir tavayakoyup
üzerineyarımayşeklindedoğranmışsoğanve jülyenkesilmiş
havucu ilaveedip5dakikasoteleyin. Üzerine temizlenmişve
kıyılmış semizotunukatıp3dakikadahasoteleyin. Çekirdekleri
çıkarılmışvekıyılmış zeytin, sarımsak, 1 çorbakaşığı limon
suyuve tuzekleyipkarıştırın. Bukarışımı enginarlarınüzerine
payedipservisyapın.
Hamuru için:
●
2 su bardağı un
●
5 çorba kaşığı sıvı yağ
●
1 çay kaşığı yaşmaya
●
Bir tutamtoz şeker
●
Aldığı kadar ılık su
●
Tuz
Kızartmak için:
●
Sıvı yağ
yesilay.org.tr
63
YEŞiLAY
•
NİSAN 2017