Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  70 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 70 / 84 Next Page
Page Background

Kış aylarında sofralarınızı tatlandıracak, taptazemeyvelerle

hazırlanmış reçel ve marmelat önerileri sunuyoruz.

TATLI BIRKIŞ IÇIN

GASTRONOMİ

STILIST: MİNE NARTOP

FOTOĞRAFLAR: ERKIN ÖN

KIRMIZI MEYVE REÇELİ

Yarımkg vişne

Yarımkg çilek

Yarımkg böğürtlen

200gramyabanmersini

Dört buçuk su bardağı toz şeker

1 adet limonun suyu

Vişnelerin

çekirdeklerini çıkarıp bir tencereye alın.

Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin. Çilekleri

temizleyip vişnenin üzerine yayın. 1 su bardağı

toz şeker gezdirin. Böğürtleni ve yabanmersinini

yıkayıp süzdükten sonra tencereye alın. Üzerine

kalan şekeri gezdirin ve kapağını kapatın. Bu şe-

kilde bir gece buzdolabında bekletin. Daha sonra

ocağa oturtun. Kısık ateşte, arada bir tencereyi

sallayarak reçeli karıştırın ve üzerinde biriken kö-

pükleri alıp, 1 saat pişirin. Limon suyunu ilave edin.

Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğu-

duktan sonra temiz ve kuru kavanozlara aktarın.

Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın.

yesilay.org.tr

70

YEŞiLAY

EKİM 2016

YAŞAM