Kış aylarında sofralarınızı tatlandıracak, taptazemeyvelerle
hazırlanmış reçel ve marmelat önerileri sunuyoruz.
TATLI BIRKIŞ IÇIN
GASTRONOMİ
STILIST: MİNE NARTOP
FOTOĞRAFLAR: ERKIN ÖN
KIRMIZI MEYVE REÇELİ
●
Yarımkg vişne
●
Yarımkg çilek
●
Yarımkg böğürtlen
●
200gramyabanmersini
●
Dört buçuk su bardağı toz şeker
●
1 adet limonun suyu
Vişnelerin
çekirdeklerini çıkarıp bir tencereye alın.
Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin. Çilekleri
temizleyip vişnenin üzerine yayın. 1 su bardağı
toz şeker gezdirin. Böğürtleni ve yabanmersinini
yıkayıp süzdükten sonra tencereye alın. Üzerine
kalan şekeri gezdirin ve kapağını kapatın. Bu şe-
kilde bir gece buzdolabında bekletin. Daha sonra
ocağa oturtun. Kısık ateşte, arada bir tencereyi
sallayarak reçeli karıştırın ve üzerinde biriken kö-
pükleri alıp, 1 saat pişirin. Limon suyunu ilave edin.
Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğu-
duktan sonra temiz ve kuru kavanozlara aktarın.
Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın.
yesilay.org.tr
70
YEŞiLAY
•
EKİM 2016
YAŞAM