Background Image
Previous Page  73 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 73 / 84 Next Page
Page Background

Kuzu

kolunu kemiklerinden ayırıp fazla yağları temizleyin. Daha

sonra döverek hafifçe inceltin. Temizlenmiş kırmızı biber, sarımsak,

maydanoz, tuz ve baharatları birlikte robottan geçirin. Kuzu kolun

iç kısmına her tarafını kaplayacak şekilde sürün. Daha sonra eti rulo

yapıp pamuklu bir iple sıkıca bağlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı iyice

kızdırıp eti çevirerek her tarafını mühürleyin.

Mühürlenen eti fırın kabına alıp üzerini folyo ile sıkıca kapatın. Önceden

ısıtılmış 190 derece fırında 65 dakika pişirin.

Diğer taraftan garnitür için sebzeleri temizleyip doğrayın. Tuz ve kara-

biberle tatlandırın. Biberiye ve zeytinyağı da ekleyip önceden ısınmış

200 derece fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişen kuzu

kol sarmayı fırından alın. 10dakika beklettikten sonra dilimleyerek

yanında garnitürlerle birlikte servis yapın.

FIRINDA

KUZU KOL SARMA

6-9 kişilik

1 adet bütün kuzu kol

2 adet kırmızı biber

4diş sarımsak

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kekik

1/2 çay kaşığı karabiber

4dal maydanoz

3 çay kaşığı tuz

Sarmak için:

Mutfak ipi

Garnitür için:

15 adetmantar

3 adet patates

2 adet kırmızı biber

15 adet arpacık soğan

2 dal biberiye

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1/2 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı tuz

yesilay.org.tr

73

YEŞiLAY

EYLÜL 2016