Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  70 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 70 / 84 Next Page
Page Background

Tatlılara en çok yakışan meyvelerin başında

gelir portakal. Hem tadı hem de kokusuyla iştah

açar. İşte birbirinden lezzetli portakallı tarifler.

12 kişilik

l

2 çorba kaşığı rendelenmiş

portakal kabuğu

l

Bir buçuk su bardağı haşhaş

l

1 su bardağı kaynar su

l

7 adet yumurta

l

150 gram tereyağı

l

1 su bardağı toz şeker

l

3 paket vanilya

l

Yarım paket kabartma tozu

l

1 su bardağı un

Üzeri için:

l

5 su bardağı portakal suyu

l

4 çorba kaşığı toz şeker

l

4 çorba kaşığı patates nişastası

HAŞHAŞ

vekaynar suyukısıkateşte, haşhaşsuyuçekene

dek, aradakarıştırarakpişirin. Ocaktanalıpsoğumaya

bırakın. Yumurtalarınakını vesarısını ayırın. Tereyağı, toz

şeker vevanilyayımikserle, tozşeker eriyenedekçırpın.

Teker teker yumurtasarılarını ekleyin. Kabartma tozunu

ilaveedipkarıştırın. Unveportakal kabuğunu ilaveedin. Ayrı

bir yerdeyumurtaaklarını bir tutamtuzlakar halinegelene

dekçırpınvemetal bir kaşıkyardımıyla tereyağlı karışıma

ekleyin. Yağlı kağıtlakaplanmış25x35cm’likkekkalıbına

boşaltın. Önceden ısıtılmış 175derece fırında30-35dakika

pişirin. Fırındanalıpsoğumayabırakın.

Üzeri içinportakal suyu, toz şeker venişastayı kısıkateşte

sürekli karıştırarakpişirin. Kekinüzerinegezdiripsoğumaya

bırakın. Fırınlanmışportakal dilimleri ilesüsleyipservisyapın.

PORTAKALLI HAŞHAŞLI KEK

PORTAKAL KOKULU

LEZZETLER

yesilay.org.tr

70

GASTRONOMİ

YEŞiLAY

MART 2016

KÜLTÜR