4-6 kişilik
l
2 su bardağı un
l
200 gram tereyağı
l
1 su bardağı pudra şekeri
l
1 adet yumurta
İçi için:
l
5 adet orta boy çilek
l
2 su bardağı krema
l
500 gram bitter çikolata
Üzeri için:
l
10-15 adet çilek
l
1-2 çorba kaşığı pudra şekeri
Un
, tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı iyice yoğurun.
Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. İçi için kremayı kaynatıp,
çikolatayı ekleyin. Püre haline getirilmiş çilek ilave edip
karıştırın. Dinlenen hamuru açıp tart kalıbına yerleştirin.
Üzerine kuru bakliyat koyup, önceden ısıtılmış 180 derece
fırında, kıtırlaşana dek pişirin. Soğumaya bırakın. Daha sonra
ortasına çikolatalı harcı döküp, tekrar soğumaya bırakın. Çilek
ve pudra şekeri ile süsleyip servis yapın.
4 kişilik
l
2 su bardağı un
l
1 su bardağı pudra şekeri
l
200 gram tereyağı
l
12-13 adet yumurta akı
Çilekli krema için:
l
150 gram çilek
l
1 su bardağı krema
l
200 gram sütlü çikolata (1 paket 80 gram)
Süslemek için:
l
Çilek ve pudra şekeri
Çilekli krema
için kremayı kaynatıp ocaktan alın.
Çikolata ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Üzerine
blender’dan geçirilmiş çileği ilave edin. 1 gün buzdolabında
dinlendirin.
Bisküvi için un, pudra şekeri, tereyağı ve yumurta akını
iyice çırpın. Fırın tepsisine, 7 cm çapında 12 adet çember
kalıp yerleştirin. Karışımı kalıplara paylaştırıp, önceden
ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca
kalıplardan çıkarıp 3 adet bisküvinin arasına önceden
hazırladığınız kremadan sürün. Kalan bisküvilere de aynı
işlemi uygulayın. Pudra şekeri serpin. Çilekle süsleyip
servis yapın.
ÇILEKLİ
ÇİKOLATALI TART
ÇILEKLİ
KREMALI BİSKÜVİ
yesilay.org.tr
71
YEŞiLAY
•
MAYIS 2016