Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  71 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 71 / 84 Next Page
Page Background

4-6 kişilik

l

2 su bardağı un

l

200 gram tereyağı

l

1 su bardağı pudra şekeri

l

1 adet yumurta

İçi için:

l

5 adet orta boy çilek

l

2 su bardağı krema

l

500 gram bitter çikolata

Üzeri için:

l

10-15 adet çilek

l

1-2 çorba kaşığı pudra şekeri

Un

, tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı iyice yoğurun.

Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. İçi için kremayı kaynatıp,

çikolatayı ekleyin. Püre haline getirilmiş çilek ilave edip

karıştırın. Dinlenen hamuru açıp tart kalıbına yerleştirin.

Üzerine kuru bakliyat koyup, önceden ısıtılmış 180 derece

fırında, kıtırlaşana dek pişirin. Soğumaya bırakın. Daha sonra

ortasına çikolatalı harcı döküp, tekrar soğumaya bırakın. Çilek

ve pudra şekeri ile süsleyip servis yapın.

4 kişilik

l

2 su bardağı un

l

1 su bardağı pudra şekeri

l

200 gram tereyağı

l

12-13 adet yumurta akı

Çilekli krema için:

l

150 gram çilek

l

1 su bardağı krema

l

200 gram sütlü çikolata (1 paket 80 gram)

Süslemek için:

l

Çilek ve pudra şekeri

Çilekli krema

için kremayı kaynatıp ocaktan alın.

Çikolata ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Üzerine

blender’dan geçirilmiş çileği ilave edin. 1 gün buzdolabında

dinlendirin.

Bisküvi için un, pudra şekeri, tereyağı ve yumurta akını

iyice çırpın. Fırın tepsisine, 7 cm çapında 12 adet çember

kalıp yerleştirin. Karışımı kalıplara paylaştırıp, önceden

ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca

kalıplardan çıkarıp 3 adet bisküvinin arasına önceden

hazırladığınız kremadan sürün. Kalan bisküvilere de aynı

işlemi uygulayın. Pudra şekeri serpin. Çilekle süsleyip

servis yapın.

ÇILEKLİ

ÇİKOLATALI TART

ÇILEKLİ

KREMALI BİSKÜVİ

yesilay.org.tr

71

YEŞiLAY

MAYIS 2016