4 kişilik
l
250 gram bakla
l
200 gram kuzu eti
l
1 çorba kaşığı un
l
1 adet limonun suyu
l
1 çorba kaşığı zeytinyağı
l
1 adet küçük boy soğan
l
1 adet kesmeşeker
l
Yeteri kadar sıcak su, tuz
Sos için:
l
1 adet yumurta
l
1 çay bardağı süt
l
1 çorba kaşığı un
l
Yarım su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
l
2-3 dal kıyılmış dereotu
l
2 dal kıyılmış taze soğan
Hamuru için:
l
1 çay kaşığı oda
sıcaklığında tereyağı
l
1 çay bardağı yoğurt
l
1 çay bardağı un
l
1 çay kaşığı kabartma
tozu, tuz
BAKLAYI
ayıklayıp yıkayın. Kararmaması için un ve yarım
limon suyu eklediğiniz suda 10 dakika bekletin. Daha
sonra süzüp ince kıyın. Zeytinyağını bir tencereye alıp
ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine
küçük doğranmış eti ekleyip soteleyin. Kıyılmış bakla,
tuz, kesmeşeker ve yarım limon suyu katıp birkaç dakika
soteleyin. Daha sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave
edip, et ve bakla yumuşayıp, suyunu tamamen çekinceye
kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Sos için yumurtayı çırpın. Üzerine süt, un, kaşar peyniri,
dereotu ve taze soğan ekleyip karıştırın. Sosu baklalı
karışımın üzerine dökün.
Diğer taraftan hamuru için tereyağı, yoğurt, un,
kabartma tozu ve tuzu çukur bir kapta karıştırıp iyice
yoğurun. Hamuru dört parçaya ayırıp sufle kaplarınızın
büyüklüğünde açın. Sufle kaplarını yağlayıp hamurları
kapların dibine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece
fırında 7-8 dakika pişirin. Fırından alıp baklalı karışımı
içlerine paylaştırın. Yeniden fırına sürüp üzerleri kızarana
kadar pişirin ve bekletmeden servis yapın.
BAKLA SUFLESİ
yesilay.org.tr
71
YEŞiLAY
•
NİSAN 2016