Background Image
Previous Page  69 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 69 / 84 Next Page
Page Background

69

PIRASALI DANA SARMA

4 kişilik

l

800 gram pırasa

l

4 dilim çok ince dövülmüş biftek ya da kontrfile

l

2 çorba kaşığı tereyağı

l

1 diş kıyılmış sarımsak

l

5-6 dal kıyılmış maydanoz

l

4 dilim dana jambon

l

4 çorba kaşığı sıvı yağ

l

1 su bardağı et suyu

l

3 çorba kaşığı krema

l

1 çorba kaşığı mısır nişastası

l

Tuz, karabiber

PIRASALARIN

iki tanesini ince verev şeklinde doğrayın. 1 çorba

kaşığı tereyağını tavaya alıp pırasa ve sarımsağı kavurun. Kıyılmış

maydanozun yarısını, tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alın.

Diğer taraftan biftek dilimlerini tuz ve karabiberle tatlandırın.

Her dilimin üzerine bir adet jambon koyun. Pırasalı harcı içlerine

paylaştırın.

Rulo yapıp, açılmasını önlemek için kürdanla tutturun. Sıvı yağı

bir tavaya alıp eti kızartın. Üzerine et suyunun yarısını ekleyip 20

dakika pişirin.

Kalan pırasayı verev şeklinde irice kesin. Kalan tereyağında sote

edin. Üzerine kıyılmışmaydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. Yarım

su bardağı et suyu katıp çekene dek pişirin. Pişen eti tavadan

alın. Tavada kalan suyun içine krema ve nişastayı katın. Bir taşım

kaynatıp ocaktan alın. Eti dilimleyin. Servis tabağına alıp üzerine

sosu gezdirin. Pırasa ile birlikte servis yapın.

ZEYTİNYAĞLI PIRASA SARMASI

8 kişilik

l

750 gram pırasa (kalınlarından seçilmiş olmalı)

l

Yeteri kadar su

l

4 adet orta boy soğan

l

Yarım su bardağı zeytinyağı

l

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

l

1 su bardağı pirinç

l

1 çorba kaşığı salça

l

1 çorba kaşığı kuşüzümü

l

1 adet limonun suyu

l

1 adet kesmeşeker

l

4-5 dal kıyılmış maydanoz

l

Tuz, karabiber, pul biber

PIRASALARIN

yeşil kısımlarını kesip atın. Daha sonra bir buçuk

karış uzunluğunda doğrayın. Her parçayı tamortasına kadar,

boydan boya yarın. Ancak tamamen kesmeyin. Bol tuzlu suda

haşlayıp, soğuk suya atın. Soğanları yemeklik doğrayın. Bir

tencereye aldığınız zeytinyağında dolmalık fıstıkla birlikte

rengi dönene dek kavurun. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci

ekleyin. Birlikte 5 dakika kavurun. Salça, kuşüzümü, limon suyu,

kesmeşeker, tuz, karabiber, pul biber ve yarımsu bardağı sıcak su

ekleyin. Kapağını kapatıp çekene dek pişirin. Kıyılmışmaydanoz

katıp karıştırın. Soğuk suda beklettiğiniz pırasaları katlarına ayırın.

Uç kısımlarına iç harçtan koyup, muska böreği yapar gibi sarın.

Tencereye dizin. Üzerine bir tabak kapatın. 1 su bardağı sıcak su

ekleyin. Tuz serpin. Kısık ateşte 35-40 dakika pişirin.

yesilay.org.tr

YEŞiLAY

OCAK 2016