

Bu ay sizlere eskiden
büyüklerimizin kışın sobalarda
pişirdiği bir meyveyi, kestaneyi
tanıtacağız.
Gelin, birlikte öğrenelim!
Kestane, kayıngiller ailesinden olan,
ılıman iklimlerde yetişen, boyları
25-30 metreye kadar çıkabilen bir
ağaçtır.
Kestane ağacı dünyada pek çok yerde yetişir. En
yaygın bulunan yerler; Çin, Kore, Japonya, Türkiye,
Güney Avrupa ve Kuzey Amerika’dır.
Kestane ülkemizde Karadeniz, Marmara ve Ege
bölgelerimizde bolca bulunur. En çok yetiştirilen
ilimiz ise Aydın’dır.
Kestane odunu sert ve dayanıklıdır. Birçok yapı
işinde kullanılır.
Kestanenin içeriğinde çeşitli proteinler, mineraller,
B1, B2 ve C vitaminleri bulunur.
At kestanesi olarak bilinen ağaç
bahsedilen kestane ağacından farklıdır.
Bu ağacın meyveleri zehirlidir. Bunları
yemek insanlara zarar verebilir.
Tanıyalım
Dünya kestane dolu
Nerede yetiştirilir?
Kestaneden, kestane şekeri, pasta, puding,
dondurma ve konserve yapılabilir. Kestane
öğütülerek un haline getirilir. Bu undan; ekmek,
çörek, kek yapılabilir.
Kullanım alanları
Kullanışlı
Vitaminli
Uyarı!
KESTANE