Background Image
Previous Page  32 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 32 / 52 Next Page
Page Background

Bu ay sizlere eskiden

büyüklerimizin kışın sobalarda

pişirdiği bir meyveyi, kestaneyi

tanıtacağız.

Gelin, birlikte öğrenelim!

Kestane, kayıngiller ailesinden olan,

ılıman iklimlerde yetişen, boyları

25-30 metreye kadar çıkabilen bir

ağaçtır.

Kestane ağacı dünyada pek çok yerde yetişir. En

yaygın bulunan yerler; Çin, Kore, Japonya, Türkiye,

Güney Avrupa ve Kuzey Amerika’dır.

Kestane ülkemizde Karadeniz, Marmara ve Ege

bölgelerimizde bolca bulunur. En çok yetiştirilen

ilimiz ise Aydın’dır.

Kestane odunu sert ve dayanıklıdır. Birçok yapı

işinde kullanılır.

Kestanenin içeriğinde çeşitli proteinler, mineraller,

B1, B2 ve C vitaminleri bulunur.

At kestanesi olarak bilinen ağaç

bahsedilen kestane ağacından farklıdır.

Bu ağacın meyveleri zehirlidir. Bunları

yemek insanlara zarar verebilir.

Tanıyalım

Dünya kestane dolu

Nerede yetiştirilir?

Kestaneden, kestane şekeri, pasta, puding,

dondurma ve konserve yapılabilir. Kestane

öğütülerek un haline getirilir. Bu undan; ekmek,

çörek, kek yapılabilir.

Kullanım alanları

Kullanışlı

Vitaminli

Uyarı!

KESTANE