Background Image
Previous Page  32 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 32 / 52 Next Page
Page Background

Ülkemizde bulunan binbir çeşit

doğal bitki örtüsünden bu ay

sizlere kış aylarının tatlı meyvesi

mandalinayı tanıtacağız. Gelin,

birlikte öğrenelim!

Mandalina ağacı, ılıman iklimlerde yetişen,

meyveleri sarı renkte ve sulu olan, turunçgiller

ailesinden bir meyve ağacıdır. Boyu sekiz

metreye kadar çıkabilir. Yaprakları sürekli yeşildir.

Türkiye, dünya mandalina

üretiminde 5. sırada yer

alır. Dünyada en çok

mandalinayı Çin üretir.

Mandalina ülkemizde Akdeniz’de ve Ege bölgesinin

kıyı kesimlerinde yetiştirilir. Son yıllarda Karadeniz

bölgemizde de mandalina yetiştiriciliği artmıştır.

Mandalina ağaçları sonbahar bitimine

doğru beyaz renkte çiçek açarlar.

Bu çiçekler etrafa çok güzel kokular yayarlar.

Mandalinanın, kabuğu soyulup

meyvesi yenilir. Suyu sıkılarak

içilebilir. Mandalinadan, reçel,

marmelat ve kolonya yapılabilir.

Mandalinanın içeriğinde A, B, C vitaminleri

bulunur. Soğuk algınlığı oluşmasından korur.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Tanıyalım

İlk sıralardayız

Nerede?

Mis gibi

Kullanım alanları

İçinde neler var?

Mandalina

30

Mavi Kırlangıç - Ekim